Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tomas Brolins oväntad relation med kändiskvinnan: "Han hörde av sig"

16 jun, 2024, 18:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Tomas Brolin
Fotbollshjälten från VM 1994 överraskar fortfarande. Cecilia cia Liljeton, Charlotte Brunzell
Kändisarna bekräftar nu den oväntade relationen!
Annons
Tomas Brolins starka känslor – pratar om avlidna vännenBrand logo
Tomas Brolins starka känslor – pratar om avlidna vännen

Tomas Brolin, 54, är en framstående svensk fotbollsikon. Han är kanske mest ihågkommen för den magiska VM-sommaren 1994, när det svenska landslaget tog VM-brons i USA.

Men han hade även en framgångsrik karriär på klubblagsnivå och spelade i såväl engelska som italienska klubbar.

Sedan fotbollsskorna lades på hyllan har han blivit en folkkär tv-profil. Bland annat har han synts till i reklam för dammsugarmunstycken, ett företag där han själv varit styrelseledamot.

Tomas Brolin och Catarina König.
Nu lanserar Tomas Brolin sin nya produkt. Cecilia cia Liljeton/TT

Åren efter fotbollskarriären har varit lite spretig för mångsysslaren Brolin, och nu kommer han ut med ännu en nyhet som får plats i kategorin som just mångsysslare.

Annons

Oväntad duo

Det är nämligen med tv-kocken Catarina König, 40, som Tomas Brolin valt att starta ett nytt projekt med. Duon har nämligen släppt ett nytt vin ihop.

Allt började när Tomas skrev till Catarina på Instagram för att hälsa henne glad Valborg. Men den stora anledningen till att deras vägar över huvud taget korsades var att de 2018 blev grannar, i Sigtuna.

Efter det träffades de på otaliga middagar hos andra grannar och vänner. Nu har grannarna till och med släppt ett vin.

– Jag har ju haft krog tidigare och dessutom bott i Italien. Och det var där jag lärde mig att vin är en väldigt fin dryck. Men jag var bara 20 bast då och inte jätteintresserad, men någonstans såddes det väl ett frö, säger Brolin till Expressen.

Catarina König och Tomas Brolin.
Catarina och Tomas har gått och blivit affärspartners. Cecilia cia Liljeton/TT

För drygt ett år sedan blev det dock mer på allvar.

– I februari i fjol träffade jag en vinimportör på ett event och då växte tanken ännu mer. Då tänkte jag att får jag med mig ”Cattis”, som dessutom gick en sommelierutbildning och kan mat och vin, då blir det mer trovärdigt. Jag frågade henne om hon ville vara med och hon funderade i kanske sju sekunder innan hon sa ja.

Annons

Förklarar namnvalet

Efter otaliga blindtest och besök på vingården nere i Italien gick arbetet med att framställa vinet igång på riktigt.

– Vi testade hela hösten fram och tillbaka med våra respektive. Vi har varit en panel på fyra, det har ändå varit ett lite hemligt projekt, säger Brolin.

Det viktigaste är såklart hur vinet smakar, men en bra etikett är fundamental för att flaskan ska se trevlig ut.

– Vi tycker den är jätteviktig, även om innehållet så klart är viktigast. Och vi ville absolut inte ha våra ansikten och namn på etiketten som det är på en del andra ”kändisviner”, säger Brolin som förklaring till att det blev hans tröjnummer, 11, som är namnet på vinet.

– Men det är ju också lika många gånger som ”Cattis” vunnit ”Mästerkocken”, 1 +1, säger Brolin.

Annons