Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tommy Körberg ersätts av Claes Malmberg – bryter tystnaden om bråken

25 sep, 2024, 12:30
Tommy Körberg tackar för sig och ersätts av Claes Malmberg.
För Svensk Damtidning berättar de båda giganterna om beslutet – och uppmärksammade bråken från förr.
Annons
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

I flera säsonger har Tommy Körberg axlat rollen som Gottfrid i musikalen Änglagård. Nästa år sätts den upp för tredje året i rad, men då väljer den erfarna artisten att tacka för sig – och rollen ersätts av ingen mindre än den folkkära skådespelaren Claes Malmberg.

– Jag fick förfrågan i somras. Jag har rätt mycket att stå i, men hade en lucka där som kom lägligt. Egentligen hade jag tänkt vara ledig mellan januari och februari, men jag sket i det för jag tycker att musikalen är så fin. Sen är det inte alla som får hoppa in efter Tommy Körberg, säger Claes Malmberg till Svensk Damtidning.

– Tre säsonger räcker. Det bestämde jag mig tidigt för. Det var tanken från första början. Sen att det blir Claes som tar över känns oerhört kul. Han kommer göra det lysande. Oh ja! säger Tommy Körberg.

Tommy Körberg och Claes Malmberg
Tommy Körberg och Claes Malmberg är goda vänner sedan flera år tillbaka. Nu ersätter Claes vännen Tommy i musikalen Änglagård, där han från och med nästa år axlar rollen som Gottfrid. Karin Törnblom/TT

Claes om bråken med Tommy Körberg

I stället kommer Tommy spela rollen som biskopen av Digne i ”Les Misérables”, som har premiär 16 januari nästa år. Musikalen är han väl bekant med och för flera år sedan spelade han mot just Claes i ”Les Misérables”, vilket bäddade för en vänskap som fortsätter att frodas än i dag.

Annons

Samtidigt är det inte utan konflikter. För fjorton år sedan rapporterades det att de hamnat i luven på varandra under en semesterresa och att bråket var av så pass allvarlig karaktär att Claes valde att hoppa av direktsändningen av ”Lotta på Liseberg”. Även krogshowen ”The big bang show” uppgavs då vara hotad.

– Jag har känt Tommy i 30 år. Det har varit många konflikter mellan oss, men vi har alltid löst dem. Vi är två temperamentsfulla män. Det viktiga med vänskap är att man kan ryka ihop ibland och bli sams dagen efter. Jag är inte rädd för att ryka ihop med Tommy Körberg och tror inte han är rädd för att ryka ihop med mig. Hade vi haft en vänskap där vi inte kunde bråka så hade det inte varit mycket till vänskap. Jag kommer inte ens ihåg det här, säger Claes Malmberg och fortsätter:

– Showen spelade vi till slut och allt blev jättebra. Vi hade väldigt roligt och det kom jättemycket folk. Tommy är en av mina närmsta och bästa vänner. Han är som en bror för mig. Vi har nog lite av en syskonrelation och jag känner mig väldigt trygg med Tommy. Jag känner honom bättre än de flesta och vice versa.

Tommy Körberg dementerar

Tommy Körberg vill dock inte veta av att det har varit några konflikter. Just den händelsen, med bråket på utlandsresan, säger han var ett medvetet drag för att slå igenom mediabruset.

Annons

– Inte alls! Vi spelade bara ovänner. Ren mediahype. Hahaha. Vi skrattade gott åt det där, jag och Claes, säger han och fortsätter:

Hur är er relation i dag?

– Jättebra. Han står bredvid mig i detta nu och gräver i sin Louis Vuitton-väska. Det går bra nu, det går bra nu.

Så om du fått jobba med Claes igen hade det varit lugnt?

– Absolut. Det var ganska roligt, hela grejen med vår konflikt.

Varför hittade ni ens på den i så fall?

– Varför inte? Vi visste att pressen skulle kasta sig över den. Ett pr-trick.

Claes Malmberg och Tommy Körberg
Tommy Körberg och Claes Malmberg har bråkat under åren – men har alltid sett till att lösa konflikterna. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons