Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Trista beskedet i Nyhetsmorgon – här är programledarna som försvinner

09 jul, 2024, 11:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4/Nyhetsmorgon
Nu byts programledarna ut – och hon tar över.
Annons
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss medBrand logo
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss med

Sommaren är här men Nyhetsmorgon består.

Varje morgon bjuds tittarna, lediga såväl som morgonpigga arbetare, på nyheter om världsläget, spännande intervjuer, härliga tips och god matlagning.

Så har det varit sedan 1992. Men nu och under en period framöver kommer det se lite annorlunda ut.

Flera programledare byts ut

Nyhetsmorgons sommarschema har nämligen dragit igång, vilket innebär att flera programledare går på semester.

Det betyder även att programmet endast sänds i tre timmar, istället för sex timmar.

En av sommarvikarierna som tar över efter bland andra Sofia Geite och Steffo Törnquist är Carolin Björnerhag, 37.

Och hon är exalterad.

– Det är kul. Nu ska jag hoppa in som programledare i Nyhetsmorgon, jag börjar 15 juli och kör lite framåt så det är kul. Jag avslutar med det innan jag går iväg på semester, säger hon i en intervju med Hänt.

Nervösa känslor inför uppdraget

Att just Carolin hoppar in som sommarvikarie är ingenting nytt för varken henne eller tittarna. Hon tog nämligen över skutan redan förra året och är glad över att återigen få förtroendet.

Annons

Det är dock ganska nervöst.

– Ja, men det är jag ju alltid när jag ska göra saker och ting. För man vill ju göra ett så pass bra jobb som möjligt. Jag är ju ändå omringad av superproffs så bara det känns ju alltid väldigt skönt, säger hon till Hänt.

"Finns ingen plats för mig"

På frågan om hon hade kunnat tänka sig att ratta Nyhetsmorgon på heltid är svaret ja, även om hon trivs i sin nuvarande roll.

– Jag tycker ju alltid det är roligt att testa på nya grejer liksom, och sen så... jag vet inte, jag är en sån som inte gillar att fastna nånstans utan jag gillar att hoppa runt och vara reporter och få träffa nya människor. Det tycker jag är väldigt roligt, sen är det klart att det hade varit kul att blanda men vi är också ett så otroligt stort och bra gäng redan på de positionerna, de som är där är ju toppen, så jag tror inte direkt att de finns någon plats för mig där just nu ändå, skrattar Carolin.

Annons