Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Turbulens kring David Batra efter skandalerna – nu får vi svar på tal

11 okt, 2024, 04:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu väcks många frågor kring David Batras senaste satsning tillsammans med SVT – efter de stora skandalerna.
Annons
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

Den numera före detta landshövningen Anna Kinberg Batra har varit i hetluften under en längre period senaste tiden.

Anna Kinberg Batra sparkas

Skandalen kring den forna partiledaren har handlat om jävig rekrytering och efter att Justitieombudsmannen presenterat sin kritik valde regeringen att avsäga henne från posten som landshövding.

Så sent som förra veckan meddelade civilminister Erik Slottner att Anna lämnar.

– Beskedet till Anna Kinberg Batra lämnas mot bakgrund av den allvarliga kritik som riktats mot henne av Justitieombudsmannen. Regeringen anser att förtroendet för myndigheten inte kan återupprättas med mindre än att länsstyrelsen får en ny chef.

"Jag har gjort fel"

Mer specifikt handlar den jäviga rekryteringen om att Anna varit ansvarig för tre separata anställningar på länsstyrelsen i Stockholm. Samtliga visade sig sedan strida mot grundlagen.

Annons

– Jag har gjort fel, men jag har aldrig haft för avsikt att agera vare sig nonchalant eller respektlöst på det sätt som beskrivs, sade Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande.

Turbulens kring David Batras nya tv-program

Samtidigt som skandalerna lagts på hög har Annas make, komikern David Batra, spelat in ett tv-program tillsammans med SVT.

Programmets titel är "Fist lady" och syftar till den inofficiella titeln som den amerikanska presidentens fru får.

Det hela uppges handla om Davids "resa för att bli den bästa möjliga first lady han kan" bredvid Anna Kinberg Batra som landshövding.

Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony IrvingBrand logo
Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony Irving

SVT:s svar på tv-programmet

Tv-programmet har premiär den 22 oktober, men nu väcks frågor kring satsningen i och med att Anna inte längre jobbar som landshövding. Expressen rapporterar att det funnits luckor i kanalens tablå, något som ska vara ett "medvetet val från SVT:s sida". Nu har dessa luckor däremot fyllts av "First lady".

"Produktionen av programmet 'First lady' pågår fortfarande. Mer information om serien kommer att finnas tillgänglig nästa vecka. Detaljer om varje avsnitt kommer i närmare anslutning till publiceringarna", skriver presschefen Camilla Hagert i ett mejl till Expressen.

Annons