Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-profilen tvingas be om ursäkt – efter händelsen i direktsändning

24 okt, 2024, 09:00
Thomas Ritter inser missen i Nyhetsmorgon – och är snabb med att be tittarna om ursäkt.
Annons

När alarmet ringer är det många som kastar sig upp ur sängen, tar dagens första stapplande steg mot kaffebryggaren, förser sig med en kopp med java och slår på tv:n för att se Nyhetsmorgon.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Då ska man veta att programledarna redan varit vakna sedan flera timmar tillbaka. Att jobba med TV4:s flaggskepp kräver nämligen att man måste stiga upp mitt i natten och bege sig till jobbet när alla andra sover.

För Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson är det inga problem. De har jobbat med Nyhetsmorgon i flera år och vet vad som förväntas av dem när det vaknas direktsändning.

Annons
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter är både kollegor och goda vänner. Karin Törnblom/TT

Händelsen i Nyhetsmorgon

De är också högst medvetna om att allt kan hända i brinnande direktsändning. Under onsdagens sändning blev det aningen tjorvigt när artisten Jon Henrik Fjällgren gästade programmet via länk från Colombia.

Förutom att vara artist titulerar han sig även som människorättsaktivist, där han arbetar för att lyfta fram situationen för Colombias ursprungsbefolkning.

Det var också därför som han under onsdagen var inbjuden till Nyhetsmorgon.

Annons

Thomas Ritters ursäkt

Dessvärre lirade inte ljudet mellan Stockholm och Colombia. I sändning blev det smärtsamt tydligt att det var dålig täckning och efter intervjun fick Thomas både be tittarna och Jon Henrik om ursäkt.

– Direkt från Cali Colombia, tack så mycket för att du har har varit med oss Jon Henrik säger Thomas efter intervjun och fortsätter:

– Vi beklagar att uppkopplingen var lite stundvis dålig där, men vi hörde ju ordentligt vad han sa.

Jon Henrik Fjällgren i Nyhetsmorgon
Intervjun med Jon Henrik Fjällgren kantades av problem – och efteråt fick Thomas Ritter be tittarna om ursäkt. TV4

Foto: TT/TV4

Annons