Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-Soraya flyttat in hos sin svärmor – efter ohållbara situationen

23 sep, 2024, 11:00
Soraya Lavasani
Soraya Lavasani har flyttat in hos sin svärmor efter situationen som bedöms ohållbar. Nu ger hon en känslofylld uppdatering.
Annons
Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”Brand logo
Soraya Lavasanis tuffa tid: ”Lärt mig den hårda vägen”

Vi är vana att se Soraya Lavasani, 42, med ett stort leende i Nyhetsmorgon, men självklart har programledaren ett liv utanför rutan också.

Ett liv där hon ganska nyligen genomgått en stor förändring – där hon flyttat in hos sin svärmor. Detta efter en situation som bedömts ohållbar.

Och nu ger Soraya oss en ny uppdatering om sakläget – och känslorna går nästan att ta på.

Därför bor Soraya med sin svärmor

Soraya, maken Ralph, 54, och barnen Bianca, 7, och Winston, 4, bodde tidigare i Högdalen söder om Stockholm – men 2022 kände de behov av en förändring.

Soraya, som själv är uppvuxen på landet, saknade naturen. Och dessutom fanns det en situation på Ralphs sida av familjen som öppnade upp en unik möjlighet.

Annons

Hans mamma, Margitta, har nämligen bott i en enplansvilla i Österåker sedan 1994 – men familjen började känna att en förändring behövde ske.

Som Soraya förklarat för Leva & Bo:

– Margitta är 82, fräsch och pigg, men det är mycket att ta hand om i ett hus. Min mans bror frågade för flera år sedan om vi skulle ta över hennes hus. Då bodde vi i innerstan, men när vi fick barn längtade jag till naturen, skog och vatten.

Så en längtan hos Soraya i kombination med en situation som i längden ansågs ohållbar gav liv till en smart lösning – Soraya, maken och barnen flyttade in i villan, medan Margitta flyttade till ett gästhus på tomten.

Soraya om boendesituationen

Så nu bor Soraya bara 30 meter från sin svärmor, och hemmet som tidigare var Margittas har de gjort till sitt eget. Familjen har renoverat rejält, och nu kan programledaren ge en härlig uppdatering:

Annons

"Här är vårt underbara kök som så ofta ryms av högljudda middagsgäster, pysselkaos efter barnen, långfrukostar, spelkvällar och samtal om högt och lågt. För oss har det tagit drygt två år att låta hemmets hjärta växa fram till en plats som vi idag älskar att vara i!", skriver Soraya i ett nytt Instagraminlägg.

Hon visar även hur köket förändrats, från hur det är i dag, till hur det såg ut när Margitta bodde i huset, och hur det såg ut när de precis flyttat in och under renoveringen:

Tryck på den grå pilen till höger för att se fler bilder:

Soraya har även berättat hur svärmor Margitta helt låtit Soraya och Ralph ändra huset efter sina egna preferenser. Något som programledaren är väldigt tacksam för:

– Margitta är fantastisk. Det har varit en process, men hon har landat i att vi tar över huset. Hon har hållit på med inredning och har väldigt god smak. Ändå har hon låtit oss göra precis som vi vill och har bara varit ett varmt stöd, sa Soraya i Samma Leva & Bo-intervju.

Foto: Skärmdump TV4, Instagram/sorayalavasani

Annons