Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-Steffo ersatt: Hustruns nya toppjobb i Nyhetsmorgon

22 okt, 2024, 15:00
Ett bekant ansikte i Nyhetsmorgons direktsändning – kände du igen Steffo Törnquists fru?
Annons

Steffo Törnquist är en av Nyhetsmorgons allra mest välmeriterade och bekanta ansikten – och det är också hans...fru?

Ja, nästan i alla fall. I dagarna syntes inte Steffo till i rutan, och var istället ersatt av hustrun Caroline Törnquist. Det här är sanningen om hennes toppjobb.

Soraya Lavasani mår plötsligt dåligt i Nyhetsmorgons direktsändning. Då händer det oväntade medan kamerorna rullar.
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Därför syns inte Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon lika mycket

Steffo Törnquist har ju tagit ett kliv tillbaka, och jobbar oftast bara med Nyhetsmorgon på fredagar. Resten av tiden ägnar han åt sina andra projekt och intressen, som jakt och golf, och trots att det blir mindre Steffo i rutan är syftet det motsatta:

Annons

– Syftet med att gå ner i tid är att jag ska orka några fler år. Eftersom det är väldigt slitsam, jag har ju kört programmet i 44 säsonger. Och det är fortfarande roligt och stimulerande och kul på alla sätt och vis, och då vill jag gärna stanna kvar ett tag, och kanalen vill gärna ha kvar mig ett tag, har Steffo berättat för Svensk Damtidning.

– Min hustru är 62 (64 idag, reds amn.), och hon har jättekul som jurist på Nordea. Jag väntar på henne också, så länge hon jobbar så jobbar jag också.

Steffo & Caroline Törnquist
Steffo & Caroline Törnquist på fest. Karin Törnblom/TT

Så vad gör då Steffos fru i Nyhetsmorgon? Jo, hon är faktiskt en återkommande gäst i programmet, som Nymos egna familjerättsjurist. Här står hon på egna ben – och det är bara den skarpsynte som noterar att hennes efternamn klingar bekant...

Annons

Steffos fru Caroline Törnquist jobb i Nyhetsmorgon

Toppjobbet på Nordea har alltså öppnat dörrar i rutan, och nu senast gästade hon Nyhetsmorgon för att prata om skulder och lån.

Det kan ju vara en riktig djungel, och Caroline rätar ut alla frågetecken kring om man egentligen kan ärva skulder – och vad som faktiskt händer när någon går bort.

Steffo Törnquists fru Caroline Törnquist i Nyhetsmorgon
Foto: TV4

Steffo är givetvis oerhört stolt över sin fru, och satt säkerligen bänkad i soffan hemma och tittade på kollegorna och Caroline.

Foto: TV4

Annons