Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-stjärnan lämnar Nyhetsmorgon med omedelbar verkan – efter händelsen på kanalen

14 aug, 2024, 07:00
TV4-profilen Matilda Boza bekräftar nu själv det trista beslutet.
Annons

Matilda Boza är blott 32 år gammal, men kan redan stolt gå runt med insikten om att hon är en av TV4:s mest erfarna programledare och en klart lysande stjärna.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Vanligtvis hittar vi henne som nyhetsankare för nyheterna, men under sommaren har hon hoppat in i Nyhetsmorgon och sett till att ratta det populära morgonprogrammet med van hand.

Hennes insatser har hyllats av tittarna. I kanalens kommentarsfält har både den ena och den andra komplimangen levererats, vilket vittnar om att Matilda är en mycket uppskattad TV4-profil.

Annons
Matilda Boza och Steffo Törnquist
Matilda Boza och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon. TV4

Matilda Boza lämnar

Men alla goda ting har ett slut. Sommaren går mot höst, många av Nyhetsmorgon-profilerna har kommit tillbaka från semestern och situationen på kanalen har förändrats drastiskt.

Det betyder också att Matilda Boza nu tvingas lämna Nyhetsmorgon med omedelbar verkan, för att återgå till sitt vanliga jobb som nyhetsuppläsare i TV4 Nyheterna.

”Det har varit superkul att hoppa in i Nyhetsmorgon under sommaren, från och med nästa vecka är jag tillbaka på nyheterna”, bekräftar Matilda Boza för Hänt.

Annons

Kan dyka upp igen

Ja, att Matilda Boza lämnar Nyhetsmorgon är så klart en stor sorg för många. Samtidigt kommer hon ju vara kvar på kanalen och befinna sig i en annan studio, bara ett stenkast bort.

Med all säkerhet är det inte heller sista gången som vi får se erfarna Matilda i Nyhetsmorgon. Semesterperioder kommer och går, vilket bäddar för nya möjligheter i framtiden.

Under tiden får vi sätta på TV4 Nyheterna för att följa Matildas äventyr på kanalen!

Matilda Boza
Matilda Boza är en mycket uppskattad TV4-profil. Jari Kantola/TT

Foto: TT/TV4

Annons