Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-stjärnan slutat jobba med Steffo – berättar om problemet

23 aug, 2024, 14:00
Nyhetsmorgon är tillbaka – men en älskad duo lyser med sin frånvaro igen.
Annons

Nyhetsmorgon är tillbaka till sina vanliga rutiner och sändningstider efter sommaren – och favoriten Steffo Törnquist syns återigen i rutan!

Vid sin sida har han återigen Sofia Geite – och hans gamla parhäst lyser med sin frånvaro...

Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungenBrand logo
Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungen

TV4-stjärnan jobbar inte längre med Steffo

Steffo har jobbat med Nyhetsmorgon sedan år 2000, och har hunnit jobba med de flesta. Allra längst tid hade han dock TV4-stjärnan Jenny Strömstedt vid sin sida, och duon blev ett älskat radarpar i rutan.

Annons

De stod för många skrattattacker och oförglömliga stunder i rutan, och många tittare uttryckte sin besvikelse när sändningstillfällena blev färre och färre.

Sedan en tid tillbaka jobbar Steffo bara på fredagar, då ihop med Sofia Geite. Jenny å sin tur jobbar ensam på lördagar – och det verkar förbli precis så även denna säsong.

Steffo har tidigare berättat varför de slutat jobba ihop, och det problem som ligger till grund:

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, Tillsammans med Strömstedt och lite sånt. Så då pausade vi ett tag, det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör. Och det var för hon inte orkade helt enkelt, berättade Steffo för Svensk Damtidning 2022.

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist
Jenny och Steffo jobbar inte ihop regelbundet längre. Karin Törnblom/TT
Annons

Sofia Geites hyllning till Steffo Törnquist

Jenny och Steffo är fortsatt mycket goda vänner, och umgås ofta – bara inte när kamerorna rullar.

Och Jennys "ersättare" Sofia Geite är ju ett minst lika stort proffs. Dessutom har Steffo och Sofia en kemi som nästan går att ta på. Inför höstens säsong passade Sofia på att dela en hyllning till sin kollega på Instagram:

– För 10:e säsongen i rad har jag ynnesten att få jobba tillsammans med en strålande journalist och en riktigt fin vän.Visserligen urusel på att försöka häva skrattattacker och vissa storys lär jag få höra för tionde gången ”har jag berättat det här?” - men alla de goda sidorna väger upp!, skrev hon bland annat under en bild på Steffo.

Foto: TV4

Annons