Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4:s besked om Nyhetsmorgon gör tittarna rasande – planerar bojkott

28 aug, 2024, 19:00
Nyhetsmorgon
TV4
TV4 gör om i tablån – och Nyhetsmorgon blir direkt påverkat.
Annons

Efter årsskiftet kommer TV4:s tablå att se helt annorlunda ut. I vanliga fall brukar Nyhetsmorgon sluta vid klockan 12 och följas av andra program, som till och med klassiska Hem till gården. Men nu tänker TV4 om.

När Nyhetsmorgon slutar kommer istället Nyhetsdagen ta vid – ett helt nytt format.

– Nyhetsdagen kommer att ha samma mix av raka nyheter och trevliga sällskap som våra redaktioner redan är så skickliga på, säger programdirektör Viveka Hansson till TV4 Nyheterna.

– Programmet kommer att ledas av uppskattade programledare. Kan vi göra nutiden och framtiden lite mer begriplig för ännu fler är det också ett fint demokratiskt uppdrag.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

TV4 gör om – Nyhetsmorgon påverkas

Nyhetsdagen kommer att pågå fram till klockan 17, då Efter fem tar över. Program som Hem till gården flyttas från TV4 till Sjuan och TV4 Play.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist
Kommer vi att få se dessa två i nya Nyhetsdagen? TV4

– TV4 Play är en tjänst där du hittar ett stort utbud av underhållning och serier att streama – men också mycket direktsänd tv i form av nyheter och sport. Med Nyhetsdagen så förstärker vi vår närvaro med mer än tusen timmar direktsänd tv per år vilket skapar en unik position på en växande streamingmarknad, säger kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk.

Annons

Tittarnas ilska mot TV4

Det här är inte ett beslut som landat i god jord hos TV4:s följare på Facebook. Där fullkomligen haglar protesterna in – och flera arga tittare hotar med bojkott.

"Dåligt beslut av TV4! Alla har inte 7:an eller TV 4 play!", skriver en användare.

"Vadå inte vara oroliga ....vissa har inte internet som täcker för att titta på TV4 Play och inte har 7an. Den som lever får se vad som händer", skriver en annan.

"Alla bra program tas bort helt eller flyttar till annan kanal och sen ska det rulla nyheter 06.45 - 20.00... slut med 4:an!", skriver en tredje.

"Det kommer ni förlora många tittare på. Vi behöver inte nyhetssändning hela dagen som dessutom upprepar samma nyheter hela dagen", skriver en fjärde.

Men den som inte vill titta på Nyheter hela dagen, dem skiter ni i! Ett förslag är ju att öppna upp Sjuan fritt. Annars sviker ni ju den trogna gamla tittaren som bara vill se normala program...", skriver en femte.

TV4 har inte bemött kritiken.

Annons