Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ulf Brunnberg tagen av polis – gjorde det förbjudna: ”Ett elände”

08 okt, 2024, 12:41
Ulf Brunnberg har blivit av med körkortet – och är fullkomligt rasande.
För Svensk Damtidning berättar han nu om de negativa känslorna.
Annons

Ulf Brunnberg älskar att åka bil. Det fyrhjulsdrivna fordonet är ett tacksamt hjälpmedel när han ska ta sig från punkt a till punkt b – och eftersom han är bosatt ute på Lidingö är det extra välkommet att kunna ta bilen när han ska göra ärenden i stan.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Därför var det en sorgens dag den 4 september. Ulf blåste på lite väl fort på en 30-sträcka, körde 51 kilometer i timmen, och stoppades av polis som genast såg till att dra in hans körkort.

Enligt Ulf är det helt empatilöst att dra in hans körkort. Hade han kör en kilometer långsammare, alltså 50 kilometer, hade körkortet aldrig blivit indraget, något som han nu rasar över.

– Det är en massa komplexfyllda tjänstemän, poliser, som tycker det är kul att sätta dit någon som de känner igen, tror jag. Jag körde en kilometer i timmen för fort och får indraget körkort i två månader. Det är helt sjukt, säger Ulf till Svensk Damtidning och fortsätter:

Annons

– Men det är ingen idé att gå i konflikt med poliser, men man blir lite förvånad att de inte har nånting annat för sig när hela stan består av kriminella och brottslingar, tjuvar och banditer.

Ulf Brunnberg
Ulf Brunnberg fick sitt körkort indraget den 4 september – nu rasar han över polisens agerande. Johan Jeppsson/TT

Ulf Brunnberg rasar: ”Elände”

Eftersom Ulf bor ute ”på vischan” är han beroende av bil, säger han, och skådespelaren tycker det är märkligt att polisen inte har mer förståelse för hans situation.

Det är helt empatilöst. Polisen småflinade och berättade för mig att de skulle ta mitt körkort när jag satt i bilen. 3200 kronor i böter och så tog de mitt körkort på plats.

Fortkörningen ägde rum på Ringvägen, mellan Hornsgatan och Götgatan i innerstan. Efter händelsen har Ulf fått ta sig fram på andra sätt, vilket blivit en plågsam upplevelse för plånboken.

Annons

– Det är ett logistikproblem och blir väldigt mycket taxi. Jag har vänliga grannar som känner till det här och jag frågar alltid när de åker iväg om de kan hjälpa mig med något. Då får jag följa med grannarna, eller så åker jag taxi. Taxikontot har blivit ganska blodigt. Det är ett elände.

– Men det skiter byråkraterna i, som ska bestämma över folks väl och ve.

”Varje dag är som en vecka”

För Ulfs del känns det främmande att inte kunna köra bil. Han har aldrig fått sitt körkort indraget tidigare.

– Jag är en skötsam person, men det skiter väl de i. De sätter hellre dit mig än en bandit, för det klarar de inte.

Kommer du tänka på hur fort du kör i framtiden?

– Ja det är klart, jag vill inte råka ut för det här igen. Man får underordna sig, ihop med alla andra förbud i samhället, för auktoriteter och byråkrater. Men det vore bra om de kunde sätta dit kriminella i stället för skötsamt folk.

Ulf får tillbaka sitt körkort den 5 november. Fram tills dess får han hitta andra lösningar på att ta sig fram, samtidigt som han avslöjar att han inte upplever att tiden går fort nog.

– Den gör inte det när man sitter i den här sitsen. Varje dag är som en vecka. Det gäller att hålla igång hjärnan och vara kreativ på alla andra sätt.

Ulf Brunnberg
Ulf Brunnberg tycker tiden går långsamt, han vill att det ska bli 5 november redan nu. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons