Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ulrika Jonssons ilskna utspel efter Svennis död: "Vad är det som..."

27 aug, 2024, 10:45
Sven-Göran Eriksson och Ulrika Jonsson
TT
Bortgångne Sven-Göran Erikssons ex-flamma Ulrika Jonsson rasar.
Annons

Fotbollsvärlden är i sorg efter Sven-Göran Erikssons död. Den 76-årige fotbollsnestorn, kanske mest känd för sin sejour som förbundskapten för engelska herrlandslaget, har blivit hyllad av storheter världen över.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är död – hyllas över hela världenBrand logo
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är död – hyllas över hela världen

I Storbritannien pryder han i dag, tisdag, otaliga förstasidor. Brittiska Daily Mail är extra flitiga och har pumpat ut artiklar om "Svennis" ända sedan beskedet kom.

Ulrika Jonssons ilska efter Sven-Göran Erikssons död

En av dessa handlade om Ulrika Jonsson, Sven-Görans före detta flamma. Rubriken lyder "Ulrika Jonsson bryter sin sociala medier-tystnad efter exet Sven-Göran Erikssons död och firar den nationella hunddagen".

Daily Mail
Ulrika är inte nöjd! Skärmdump

Nyheten består i att Ulrika har lagt upp flera händelser på Instagram där hon just högtidlighåller den nationella hunddagen. Ingenstans i inläggen nämner hon något om Sven-Göran och hans bortgång.

Annons

Daily Mails tilltag har väckt Ulrikas ilska. Hon har lagt upp en bild på rubriken och rasat.

"Förlåt, va?? Vad är det som händer?"

Ulrika Jonsson: "Den svagaste man jag mött"

Ulrika väckte starka reaktioner när hon, långt efter att Svennis fått sin cancerdiagnos, skrev en svavelosande krönika om deras korta förhållande.

”Det var ingen stormande passionerad affär. Den saknade passion. Han hade all denna makt och pengar, ändå var han den svagaste man jag någonsin har mött”, skriver Ulrika i The Sun.

”När nyheten om vår affär avslöjades bekräftade han inte vad som hade hänt mellan oss. Det betydde att jag lämnades övergiven och gjorde att folk var övertygade om att jag hade hittat på det för att få uppmärksamhet i pressen. Det gjorde mig vansinnig."

Samtidigt lämnade Ulrika också plats för en viss förståelse och förlåtelse.

”Jag är säker på att han ångrar några saker som han har gjort, men vad hjälper det när klockan tickar? Vi kan bara göra vårt bästa. Jag önskar honom inget ont. Jag hoppas att han kramar ut det bästa av det liv han har kvar och inser i reflektion att göra fel är att vara människa. Han gjorde inte allt rätt. Men vem gör det?”, skriver Ulrika.

Annons