Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Upptäckten efter Lill-Babs död fick Malin Berghagen att bryta ihop: "Otroligt ledsen"

12 jul, 2024, 17:00
Malin Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson
TT
Upptäckten efter Lill-Babs död har sårat Malin Berghagen på djupet.
Annons

När Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort rådde landssorg. Men hur mycket än vi, fansen, sörjde, så går det inte att jämföra med hur det kändes för hennes döttrar.

Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen kämpar fortfarande med sorgen, tomrummet som en sådan självklar matriark lämnar efter sig.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagens upptäckt efter Lill-Babs död: "Otroligt ledsen"

Nu har Malin berättat öppenhjärtigt om sin kamp med psykisk ohälsa. Hon gjorde nämligen en upptäckt, som hon inte vill beskriva närmare än så, som lades ovanpå sorgen efter mamma Barbro.

Kristin Kaspersen, Barbro "Lill-Babs" Svensson och Malin Berghagen
Lill-Babs var en fantastisk mamma!Karin Törnblom/TT

– I december kraschade ju jag i total utmattning efter en jobbig höst och tog drygt en månad ledigt. Det har jag ju berättat om tidigare. Jag behövde hitta kraft igen. Jag var också så otroligt ledsen över saker som hade kommit till min kännedom. Det gjorde ont på alla tänkbara sätt. De senaste 6 månaderna har varit att varje dag hitta kraften igen men också förlåtelsen, skriver Malin i sin blogg på Må Bra.

Annons

Men när det varit som svårast har Malin hittad stöd och tröst i minnet av Lill-Babs. Trots att hon inte finns bland oss längre, utöver hon fortfarande ett viktigt inflytande över sina efterlevande.

– Ord och fraser är just bara ord och fraser. Det är hur vi agerar som är det viktigaste. Jag märker det så tydligt då vi tre systrar fortfarande många gånger hamnar i beslut som har med mamma att göra 6 år efter hennes död och de gånger vi där har tre olika viljor blir det ALLTID en och samma fråga som avgör vår handling: " Vad hade mamma velat att vi gjorde?", skriver Malin.

Malin Berghagens fina ord om Lill-Babs

Malin bekräftar bilden av Lill-Babs som många utomstående har: hon var precis så snäll och genuin som hon verkade.

– Hon tog sig alltid tid när vi än ringde, även om hon precis skulle upp på scenen för att lyssna eller för att lösa problem. Hennes och mormors hem var alltid öppet för familjen. Även de som inte längre var i vår familj pga skilsmässor eller avsked. Hon var ALLTID noga med att vi skulle vara artiga och vänliga och aldrig se oss som förmer än någon annan, skriver Malin.

Annons