Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victorias mest minnesvärda presenter

14 jul, 2017, 16:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Vi har valt ut våra favoriter ur presentsamlingen.
Annons

Kronprinsessan Victoria fyllde 40 år var en del av festligheterna har allmänheten chansen att gratulera henne utanför Solliden slott på Öland där hon fick ta emot en rad minnesvärda presenter, bland annat ett vackert armband från Svensk Damtidning.

På 40 års-dagen fick Victoria bland annat få ta emot en anteckningsbok från 1950-talet i silver från hovet och ett personligt kryddställ från riksdag, regering och det hela det svenska folket.

Det stora bakverket, som överlämnades av en person i publiken, imponerade verkligen på Victoria.

Men det är inte bara vid sin födelsedag som kronprinsessan får presenter. Nej, under åren har Victoria gåvosamling fyllts på med många speciella ting. När hon och Daniel bjöd in till lysningsgudtjänst på Kungliga slottet överlämnade regeringen och riksdagen en glasservis tillverkad av Orrefors.

Annons
Servisen består av fem olika sorters glas och används vid kronprinsessparets representation.

Dessutom gav mamma Silvia sin äldsta dotter en alldeles speciell gåva inför det stora kronprinsessbröllopet. En myrtenkvist att fästa någonstans i den fantastiska brudutstyrseln. Kvisten är en kunglig bröllopstradition med anor från 1930-talet som drottningen självklart ville föra vidare till sin dotter.

Konstnären Eva Paradis från kungliga hovleverantören Paradisverkstaden gav kronprinsessan Victoria en vacker skulptur på 40-årsdagen 2018! I vår shop finns en version av den vackra skulpturen i form av en vas från Paradisverkstaden.

Annons

 

När Victoria fyllde 30 år fick hon en platt-tv av riksdag och regering. Minns ni? Bilden när Fredrik Reinfeldt räcker över det stora paketet fick stor spridning i media och även om gåvan var tänkt till kronprinsessans arbetsrum på slottet så beskrevs den som väldigt personlig.

Annons

Det är inte alla som har fått ett eget hus uppkallat efter sig. Men Victoria – hon har det. Victoriahuset ligger nämligen bredvid Läckö Slott och kan beskrivas som en brygga ut till Djurö nationalpark och till andra naturområden runt om i Vänerskärgården.

År 2013 besökte Victoria sitt hertigdöme Västergötland. Där hjälpte hon till att spika färdigt Victoriahuset vid Läckö slott.

Foto: IBL

Annons

Exklusivt tillfälle att köpa samlarobjekt – begränsad upplaga!

I samband med Victorias 40-årsdag 2018 gav den Kungliga hovleverantören Paradisverkstaden ut en begränsad kollektion som en hyllning till Kronprinsessan. Det finns fortfarande några få samlarobjekt kvar i vår shop!

Läs också: Vackra smyckeshyllningen till Victoria

 

Annons