Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anställd avslöjar sanningen om Silvia, 80, – efter långa samarbetet

02 okt, 2024, 19:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Drottning Silvia.
Foto: TT/Helena Wiklund.
Mentor Internationals 30 årsjubileum blev en festlig tillställning med kunglig glans. Svensk Damtidning fick en pratstund med marknadschefen Sofia Kacim om Silvias stora betydelse för organisationen.
Annons
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!Brand logo
Drottning Silvias magiska festkväll – här startar hon firandet!

Torsdagskvällens miljardärsfest i Nacka blev en oförglömlig kväll med stor stjärnglans!

Hospitalet förvandlades till en konsthall och samlade miljardärer och kungligheter under samma tak för att fira Mentor Internationals 30-årsjubileum.

Svensk Damtidning var på plats och fick en pratstund med marknadschef Sofia Kacim om drottningens betydelse för organisationen.

30-årsjubileum för Mentor International

Under jubileet auktionerades konstverk och upplevelser ut till förmån för organisationen Mentor Sverige. En organisation som grundades på initiativ av drottningen och Världshälsoorganisationen år 1994.

– Mentor Sverige är en organisation som jobbar med att hitta vuxna förebilder till ungdomar i främst socioekonomiskt utsatta områden. Vi tror att alla ungdomar har en potential att gå hur långt som helst, men ibland behöver man en extra vuxen, berättar Sofia Kacim som arbetar som marknadschef för organisationen.

Drottning Silvia.
Drottning Silvia var på plats för att fira Mentor Internationals 30-årsjubileum. Foto: Helena Wiklund.

Sofia Kacim hade stora förhoppningar med kvällen och hoppades på att fler skulle få upp ögonen för deras arbete, antingen genom att köpa ett verk eller genom att engagera sig som mentor.

Annons

– Kvällen är en auktion till förmån för vår verksamhet. Vi har fått en del donerad konst och en del donerade upplevelser som ska auktioneras ut ikväll till förmån för vår verksamhet.

Marknadschefen Sofia Kacim om Silvias betydelse

Givetvis var initiativtagaren drottning Silvia på plats, något som uppskattades av de verksamma i organisationen.

– Det betyder oerhört mycket, också för att drottningen är så engagerad i verksamheten och organisationen. Så det betyder mycket för oss, men också för hela Mentor International som hon har grundat, säger Sofia vidare.

Hospitalet fylldes upp av tunga namn som H&M-miljardärerna Stefan och Tom Persson, Klarna-miljardären Sebastian Siemiatkowski. På plats dök även flera av våra svenska kungligheters vänner upp, som kronprinsessan Victorias vänner Peder och Caroline Dinkelspiel och prinsessan Madeleines bästa vän Louise "Lussan" Thott tillsammans med maken Gustav Thott.

Förutom en chans att buda hem storslagna konstverk och upplevelser bjöds gästerna på musikframträdanden av artisterna Viktor Leksell och Ella Tiritiello.

Foto: TT, Helena Wiklund.

Annons