Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anställd bryter tystnaden – avslöjar Daniels beteende framför samlade pressuppbådet

23 sep, 2024, 10:00
Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Situationen är allvarlig – och nu visar en anställd upp mer kring hur prins Daniel hanterar sakfrågan.
Annons
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”Brand logo
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”

14 år har gått sedan Daniel Westling sa "ja" till kronprinsessan Victoria, och blev prins med en hel värld.

Och redan tidigt utkristalliserades prinsens hjärtefråga som han lägger mycket tid och kraft på – att uppmuntra till rörelse bland barn och unga.

Det var också anledningen till att Daniel och Victoria 2016 tog initiativ till Generation Pep, där en anställd nu kan visa mer kring hur Daniel jobbar med den brinnande frågan.

Daniel uttalar sig om allvarliga situationen

Förra veckan kombinerade Daniel två intressen – rörelse och naturen, som också är två frågor som prinsen jobbar aktivt med.

Under fredagen inföll nämligen Allemansrättens dag och prinsen, tillsammans med bland andra representanter från Generation Pep, vandrade i Örebro med barn och unga med ett tydligt syfte:

Annons

Att öka kunskapen om allemansrätten och samtidigt inspirera fler - särskilt unga - till friluftsliv.

Med på vandringen var även Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft. Hon, utifrån sin roll i organisationen, hjälpte till att visa prinsens viktiga arbete.

Carolina Klüft och prins Daniel partar med skolelever under Allemansrättens dag
Carolina Klüft var med och visade hur prins Daniel och Generation Pep arbetar kring rörelseglädje. Foto: Jakob Åkersten Brodén/TT

Prinsen själv tog även till orda i en intervju med Sveriges Radio:

– Allemansrätten som vi har i Sverige, det är ju någonting som är unikt. Att vi fritt kan ströva omkring i skog och mark, oavsett vem som äger marken. Det är ju någonting vi verkligen ska värna. Men det kommer ju också med förpliktelser. Vi måste ta hand om det här, se till att vi plockar upp skräp efter oss om vi är ute och fikar eller vad vi nu gör i skogen.

Anställd hos Daniel berättar om prinsen

Carolina Klüft har jobbat med Generation Pep sedan organisationens start och prinsen tog faktiskt personligen kontakt med henne. Som hon tidigare sagt till Femina:

– Det var prins Daniel och hans hovassistent som hörde av sig och bad om ett möte. Jag blev jättenyfiken såklart.

– Han presenterade idén och jag kände direkt att det låg mig nära. Hållbarhetsfrågor var ett område jag bottnade i och där jag kände att jag kunde påverka positivt.

Och på den vägen är det. Sida vid sida jobbar Daniel och Carolina med att sprida rörelseglädje bland barn och unga, och hon uttalar sig ofta kring prinsens och Generation Peps arbete i intervjuer.

Foto: TT

Annons