Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Avslöjandet inifrån Estelles skola – berättar vad som pågår bakom stängda dörrar

23 okt, 2024, 03:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu avslöjar personalen hur det ligger till.
Annons
Så mycket kostar det att gå i Estelles & Oscars skolaBrand logo
Så mycket kostar det att gå i Estelles & Oscars skola

Det är en av Stockholms främsta och mest omtalade skolor.

Campus Manilla huserar på ön Djurgården i centrala Stockholm. I den grönskande idyllen har de inte bara plats för en stor skolgård. På markerna finns även en tennisbana och en fotbollsplan, som bland annat är till för aktiviteter efter skoltid.

Campus Manilla – drömskolan för många föräldrar

Det är också här barnen till Sveriges kändisar går. Bland annat går barnen till Carolina Neurath, Jan och Ellen Dinkelspiel, Felix och Clara Herngren, Mats Sundin och Emilia de Poret på den Djurgårds-belägna skolan.

Patrik Österberg/TT

Ett annat kändispar som fick plats på Campus Manilla för sina småttingar är journalisten och författaren Alex Schulman och medieprofilen Amanda Schulman. Paret har tre gemensamma barn, Charlie, Frances och Louis.

Annons

Inte minst går även prinsessan Estelle och prins Oscar här. Och det är tydligt att de blir väl omhändertagna.

Personalens avslöjande om Campus Manilla

För några år sedan besökte Nyheter24 den anrika skolan för att ta en närmre titt på vad som serveras under luncherna.

Vid en första anblick kan det antas att skolan får en högre budget än andra kommunala skolor i Stockholm, där en genomsnittlig portion per elev kostade 10 kronor och 22 öre.

Men faktum är att Campus Manilla har lika mycket att röra sig med.

– Nej, faktum är att vår budget skiljer sig inte alls från de andra skolorna i regionen. Vi har samma skolpeng som övriga skolor i Stockholms kommun, sa kökschefen Sandra Mikkelborg till sajten.

Tricket på Campus Manilla

Tricket verkar vara att skolan använder sig av både ekologiska och närproducerade råvaror – och det märks att det går hem hos eleverna.

– Maten är grym, den är oslagbar! Jag tror vi har Sveriges bästa skolmat, säger 18-åriga Knut.

Förutom det handlar det om bra planering och att älska sitt jobb.

– Jag planerar kortsiktigt så att vi kan ändra i menyn om vi skulle hitta specifika råvaror till ett bra pris just då. Men framför allt lagar vi mat med omsorg och kärlek, nära eleverna och från grunden, avslutade Sandra Mikkelborg till Nyheter24.

Annons