Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Avslöjandet inifrån Estelles skola – föräldrarnas obehagliga beteende: ”Ingen skulle erkänna”

26 aug, 2024, 06:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
En av föräldrarna till Estelles klasskompis berättar nu om det förändrade beteendet på Campus Manilla.
Annons
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”Brand logo
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”

Det har vankats skolstart för barnen runt om i Sverige de senaste veckorna och det gäller även för våra kungliga barn.

Prinsessan Estelle och prins Oscar påbörjar ännu ett år på anrika Campus Manilla, en populär skola för barn med välbärgade och förmögna föräldrar.

Campus Manilla – kändisbarnens favoritskola

Bland annat går barnen till Carolina Neurath, Jan och Ellen Dinkelspiel, Felix och Clara Herngren, Mats Sundin och Emilia de Poret på den Djurgårds-belägna skolan.

Ett annat kändispar som fick plats på Campus Manilla för sina småttingar är journalisten och författaren Alex Schulman och medieprofilen Amanda Schulman. Paret har tre gemensamma barn, Charlie, 14, Frances, 12, och Louis, 7.

Extra speciellt att gå på Campus Manilla är det för Frances, som har prinsessan Estelle som klasskompis.

Alex Schulmans sågning av Campus Manilla

Och trots att skolan, sedan dess start, haft ett högt rykte tack vare deras många erbjudanden – såsom egen tennisplan och egna kockar i köket – berättar nu Alex om sprickorna i fasaden i podden "Alex & Sigge".

Annons

– Det är ganska liten skillnad mellan en kommunal skola och en privatägd. Det är samma slitna toaletter, det är samma leda hos lärarna, alltså deras sorgsna blicka i korridorerna. Samma problem med klotter, och att folk sitter med skärmar. Det är samma mobbning. Alltså jag märkte noll skillnad, fram tills en dag. Då det hände något i den privata skolan, säger Alex.

Föräldrarnas förändrade beteende på Estelles skola

Det var dagen då några "kungliga barn" började, menar han. Alex märkte direkt av ett skifte bland föräldrarnas beteenden.

– Det var en jävligt märklig höst, berättade då en lärare till mig. För skolan fick då problem med parkeringsplatser utanför, säger han och fortsätter:

– Det här berättade han då, en vanlig höst så är det vanligt att föräldrarna skjutsar sina barn första veckan med bil. Och sedan får de då åka skolbuss eller kommunal buss. Men den här kungliga hösten så fortsatte föräldrar att skjutsa sina barn i bilar.

Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!Brand logo
Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!

"Ingen skulle erkänna"

När Sigge Eklund frågar om det handlar om att föräldrarna vill råka stöta på kungaparet, menar Alex att han befarar att så är fallet.

När de kungliga barnen började i skolan vittnade Alex om att det var allt fler föräldrar som följde med sina barn hela vägen in i klassrummet, istället för att säga hejdå på skolgården.

– Ingen skulle väl någonsin erkänna det men det är klart att den här enorma ökningen måste handlat om att föräldrarna ville komma i närheten av de här kungligheterna. Kanske de kunde bli vän med någon av de kungliga barnens föräldrar om man bara stannade kvar länge nog i korridoren.

Annons