Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Äntligen firas ny babylycka i kungafamiljen – efter alla år av längtan!

03 sep, 2024, 18:00
Danska kungafamiljen
En ny kunglig baby firas – och även vår svenska kungafamilj jublar!
Annons
Chocken: Då fick Frederik veta att Margrethe ska abdikeraBrand logo
Chocken: Då fick Frederik veta att Margrethe ska abdikera

Den danska kungafamiljen har markerat en stor milstolpe – deras yngsta familjemedlem har döpts!

Ja, under lördagen hade prins Gustav och prinsessan Carina dop för sin älskade dotter, prinsessan Mafalda.

På bilder från ceremonin kan man riktigt se lyckan. Och den sprider sig ända till vår svenska kungafamilj, som är nära släkt med denna lilla tösen.

Prinsparet kämpat för sin kärlek

Prins Gustav, som är son till danska prinsessan Benedikte och systerson till drottning Margrethe, har varit ihop med Carina i många år, men länge kunde de inte gifta sig.

Ja, i 19 år stoppades det från att bli man och hustru på grund av Gustavs farfars förlegade testamente, som uppgav att Gustavs fru måste vara adlig, arisk och protestantisk. Annars skulle han inte få ärva slottet Berleburg.

Annons

Och detta var också krav som Carina, som är katolsk och har en mexikansk mamma, inte levde upp till. Så i nära 20 år blev det inget bröllop, innan Tysklands högsta domstol till slut rev de gamla bestämmelserna.

Prins Gustav och Carina ödslade ingen tid. Några månader senare sa de "ja" till varandra, och året därpå välkomnade de sin son, prins Gustav Albrecht till världen, till världen med hjälp av en surrogatmamma.

Och i april i år kom nästa familjebesked. Paret har fått ännu ett barn med hjälp av surrogatmamma, denna gång lilla Mafalda, som nu döptes i lördags i Berleburg slott.

Svenska kungafamiljens glädje över babyn

En liten flicka som alltså även är släkt med vår svenska kungafamilj. Drottning Margrethe och prinsessan Benedikte är ju vår svenska kungs kusiner, vilket gör prins Gustav till kronprinsessan Victorias, prins Carl Philips och prinsessan Madeleines syssling.

Så i Mafalda har kungabarnen ett nytt sysslingbarn som de såklart gläds över, även om de inte kunde vara på plats under lördagen. Då närvarade kronprinsessparet och prinsparet på prinsessan Märtha Louises bröllop i Norge.

Foto: TT

Annons