Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilden på gravida prinsessan Sofia stoppas – får inte spridas

07 okt, 2024, 19:00
Bilden på prinsessan Sofia kommer inte nå allmänheten.
Annons

Arbetsmyran prinsessan Sofia jobbar på som vanligt, och hindras inte av att hon väntar prinsparets fjärde barn. Det gjorde hovet klart i samma veva som graviditeten blev känd:

– Under hösten väntas inga förändringar i prinsessan Sofias officiella program.

Och visst är man bra nyfiken av att få sig en glimt av prinsessan – kanske extra mycket nu! Men de nya bilderna på Sofia ute på jobb stoppas.

Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofias ord om förändringen i familjen

Sofias schema har alltså inte begränsats med anledning av bebisen som väntas komma i februari, men hon har ju redan sedan innan ett betydligt mer avsmalnat schema än till exempel prins Daniel.

Det här är precis i linje med kungens plan för kungahuset, att det är statschefen och tronarvingen i första hand som jobbar mest i det officiella.

Annons

Sofia och Carl Philip är själva införstådda med sin roll, och det hela blev tydligare när kungen 2019 smalnade av kungahuset:

– Direkt kanske inte våra roller ändras jättemycket. Men långsiktigt, i och med att man kommer att fokusera på statschefen och blivande statschefen med familj, så kommer det bli lite friare även för oss. Eller hur, sa prinsessan Sofia 2019.

– Vi kommer att finnas där och stötta statschefen och blivande statschefen.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine anländer till Kungliga Operan inför riksdagens föreställning med anledning av riksmötets öppnande.
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine ska finnas där som stöd till kungaparet och kronprinsessparet. Jessica Gow/TT

Bilderna på prinsessan Sofia stoppas helt

I oktober har Sofia just nu fyra officiella uppdrag, men det kan läggas till fler. Den 18:e oktober, till exempel, ska hon närvara vid Sophiahemmets examenshögtid – en riktig höjdpunkt för prinsessan!

Annons

Redan i fredags bockade hon dock av månadens första prinsess-uppdrag, ett styrelsemöte i Skandia Idéer för livet.

Sedan 2019 sitter Sofia i deras styrelse, och de är också huvudpartner till prinsparets stiftelse med flera viktiga samarbeten. En del av Skandia Idéer för livets arbete handlar om att öka tryggheten och hälsan bland barn och unga – något som går precis i linje med Sofia och Carl Philips hjärtefrågor.

Men det kom ingen officiell bild från hovet på Sofia från mötet – kanske dyker den dock upp på annat håll.

Sofia har också flera möten bakom stängda dörrar, som inte skrivs upp i kalendern, eller som det släpps bilder från – hit bjuds inte fotografer in. Trist – men förklaringen är enkel. Svensk Damtidnings mångårige och välmeriterade reporter Ellen Myrgård Lindén reder ut:

– När Carl Philip och Sofia har styrelsemöte så kommer det sällan bilder. Hovet hänvisar ofta till kungliga uppdrag som inte bjuder in till fotografering och det här är ett sådant tillfälle. Kungligheterna verkar – utan att synas.

Foto: TT

Annons