Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilderna avslöjar – kungen och drottning Silvia åtskilda

08 aug, 2024, 19:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Var befinner sig drottning Silvia?
Annons
Här glider kungen fram på nya vägenBrand logo
Här glider kungen fram på nya vägen

– Nu har vi två drottningar här på podiet. Sedan får man välja lite vem man föredrar mest. Men en sak jag vet är att vi ska utbringa ett riktigt fyrfaldigt leve för Sarah.

Med dem orden avslutade kungen sitt tal till simmerskan Sarah Sjöström efter hennes två OS-guld i simning i Paris.

Svenska OS-vinsterna i Paris

Kungen och drottningen hade en kort tid innan landat i den franska huvudstaden och de lät inte en minut gå till spillo – bilen begav sig raka vägen till Sarah Sjöströms hyllningsceremoni.

Annons

Och guldet fortsatte regna över Sverige när Armand "Mondo" Duplantis slog sitt egna världsrekord och numera räknas som en av världens främsta friidrottare.

Även han fick ett "fyrfaldigt hurra" från kungen och drottningen – något som betydde en hel del för den 24-åriga stjärnan.

– Jag är jättetacksam för att han var här och jag hoppas han gillade showen, Jag är jättetacksam att de kom hit och stöttade mig. Det betyder jättemycket för mig att ha alla svenskar här på arenan. Det är speciellt.

Kungen och drottningen åtskilda

Allt som allt ska kungaparet befinna sig en hel vecka i Paris. Och vid varje tillfälle kamerorna fångat de svenska kungligheterna har de funnits med varandra sida vid sida – fram till nu.

Annons

Kungen begav sig nämligen ensam ut i OS-byn i St. Denis under torsdagseftermiddagen. Där passade han bland annat på att testa de omtalade pappsängarna som de tävlande sover i.

JONAS EKSTRÖMER

Han fick även möjligheten att träffa diskuskastaren Daniel Ståhl samt bordtennisspelarna Truls Möregårdh och Anton Källberg som spelar OS-final mot Kina på fredag.

Men drottning Silvia lyste med sin frånvaro.

Annons