Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungens ärliga ord om svenska OS-stjärnan – här håller han inte igen

08 aug, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Kungen och drottningen befinner sig mitt i deras besök i årets OS-värdstad Paris, där hundratals atleter tävlar om att kamma hem guldmedaljen.
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Och av bilderna att döma verkar både kungen och drottningen njuta ordentligt – speciellt eftersom det gått så bra för Sverige i många sporter.

Kungens hyllning till Sarah Sjöström

Nyligen kammade simmerskan Sarah Sjöström hem hela två OS-guld, något som uppmärksammades under en hyllningsceremoni dit kungaparet begav sig sekunden efter de landat i Paris.

– Som ni kanske märker kommer jag och drottningen direkt från flyget hit, självklart, för att få vara med om en sådan här händelse, direkt pang på rödbetan. Det tunga jobba har legat under lång tid och du har hållit på i många, många år. Att kunna hålla ut så här länge och fortfarande vara världsbäst på det här, inledde han sitt tal med.

På podiet stod kungen, drottningen och Sarah – eller som kungen hade sagt:

Annons

– Nu har vi två drottningar här på podiet. Sedan får man välja lite vem man föredrar mest. Men en sak jag vet är att vi ska utbringa ett riktigt fyrfaldigt leve för Sara.

Underbara bilden med Armand Duplantis

När de en tid efter gratulerade ytterligare en atlet till OS-guldet, Armand Duplantis, var det en otroligt glad kung som kramade om den 24-årige stavhopparen.

Och att få stöd av både kungen och drottningen betydde mycket för honom.

– Jag kommer inte riktigt ihåg vad han sa. Jag tror han sa grattis, sade Duplantis och fortsatte:

– Jag är jättetacksam för att han var här och jag hoppas han gillade showen, Jag är jättetacksam att de kom hit och stöttade mig. Det betyder jättemycket för mig att ha alla svenskar här på arenan. Det är speciellt.

Kungens ord om OS-atleterna

Och kungen är minst lika stolt över samtliga atleter som representerar Sverige. Det bekräftar han i en intervju med Sporttouchen:

– Ja, jag har ju varit med under antalet OS. Det är så många olika sporter. Jag försöker följa med och läsa tidningar och ta in den information man kan ta till sig. Det är väl alltid kul när det kommer lite oväntade resultat, och positiva resultat. När det är yngre som sticker upp och utmanar de lite äldre atleterna. Det tycker jag är fantastiskt skoj.

Annons