Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip erkänner klyftan efter alla år: "Oense – av en anledning"

06 okt, 2024, 16:00
Här är prins Carl Philips egna ord.
Annons

Prins Carl Philip har en alldeles särskild ställning i kungahuset. Han har betydligt lösare tyglar än sin storasyster Victoria, men har också arbetat betydligt mer än Madeleine som ju inte ens bott i Sverige.

Samtidigt har han tid att jobba med sina egna hjärte-projekt vid sidan av det kungliga – som det företag han har ihop med en nära vän.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prins Carl Philip om klyftan med kollegan

Carl Philip har själv sagt att när han inte är prins, då läggs allt krut på designföretaget Bernadotte & Kylberg. Det grundades 2012 ihop med vännen Oscar Kylberg, och har redan blivit en spelare att räkna med inom branschen.

Oscar arbetar heltid med företaget, medan Carl Philip ju har officiella plikter som ibland kommer före. Idag har de arbetat ihop i 12 år – och de känner varandra utan och innan. I en intervju med Elle från i fjol erkände Carl Philip att de kan bli oense, men att det är något som driver dem framåt:

Annons

– När vi är oense är vi det av en anledning. För en av oss har kanske en väldigt tydlig känsla av att vi ska åt ett visst håll. Då ska man ju lyssna på det! För det kanske är just därför vi ska gå dit. Du säger ju din åsikt av en anledning. Inte bara för att. Eller ibland bara för att. För att testa, säger prins Carl Philip till tidningen.

Ja, när duon hamnar i en klyfta och tycker olika har de helt enkelt lärt sig att lyssna på den andra – kanske är det framgångsreceptet?

Designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Designduon Bernadotte & Kylberg. Anders Wiklund/ TT

Prins Carl Philip bryter mot familjens traditioner

Prins Carl Philip brinner för design, och han har studerat det i flera år både utomlands och i Sverige. Och nu pekar det mesta på att han kommer lägga ännu mer krut på företaget.

I somras avslöjade Expressen att Carl Philip gått in som styrelse i bolaget Bernadotte & Kylberg – något som är väldigt okonventionellt för kungligheterna. Tidigare har Carl Philip mest varit engagerad i det som rör formgivning och design, men enligt tidningen pekar detta på att han nu kommer axla en ny roll i bolaget – som är mer strategisk.

Foto: TT

Annons