Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philips beslut för sonen Alexander – strikta regeln

19 okt, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Carl Philip är bestämd när det gäller en sak med sönerna.
Annons
Carl Philips egna ord efter känslosamma mötet!Brand logo
Carl Philips egna ord efter känslosamma mötet!

I februari 2025 blir prins Carl Philip pappa – för fjärde gången.

Det är alltså inte hans första rodeo och det går med säkra kort att påstå att han vid det här laget vet vad han sysslar med.

Här blir prins Carl Philip snopen efter udda frågan.

Drottning Silvia om dåliga samvetet

Och tur nog ser det annorlunda ut för Carl Philip i sin roll som pappa, än vad det gjorde för kungen. Då kom nämligen arbetet före och det var många gånger kungaparet var ute och reste istället för att vara hemma med barnen.

– Jo, det är riktigt. Och naturligtvis hade jag dåligt samvete för det. Men jag försökte vara närvarande genom att ringa hem och när vi kom hem på nätterna bar vi upp barnen så att de fick vara nära oss. Men visst var det svårt, det tror jag alla föräldrar kan känna igen, har drottning Silvia sagt.

Så är prins Carl Philip som pappa

Annat är det för Carl Philip, som beskrivit både sig själv och sina andra vänner med barn som ”moderna pappor”, eftersom de är så aktiva i sina barns liv och vardag.

Annons

– Vi har fått höra att vi är moderna pappor, men jag tror att den moderna pappan är sån. För oss är det naturligt. Och när jag tänker på våra vänner är alla likadana, har prinsen sagt i en intervju med Elle.

Han utvecklar att det varit en prioritet att vara engagerad i sina barns liv ”sedan dag dag ett”. Dessutom är det ett sätt att inte ”jobba ihjäl sig”, tillägger han.

Kungen om prins Carl Philips barnuppfostran

Och modern är han minst sagt. Carl Philip och prinsessan Sofia har vid flera tillfällen fått frågan om hur de kommer tänka sig barnuppfostran, eftersom kungligheter är kända för att ta hjälp utifrån av nannys och barnflickor.

Prinsparet har dock varit bestämda – de ska sköta så mycket de kan själva. Det bekräftade farfar kungen.

– De ska försöka klara så mycket som möjligt själva. Men de behöver också få lite stöd och hjälp någon gång, en liten andningspaus. Det behöver alla barnföräldrar.

Annons