Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neill tagit av sig vigselringen – efter 11 år med Madeleine

18 okt, 2024, 14:00
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill utan vigselring – igen. Det visar de nya bilderna på prinsessmaken.
Annons
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Sedan 2013 är Chris O'Neill gift med prinsessan Madeleine, men vi har sett relativt lite av prinsessmaken under åren.

Ja, familjen har ju bott utomlands vilket inneburit att fototillfällena helt enkelt varit färre.

Och så tackade ju faktiskt Chris nej till prinstitel för 11 år sedan, så hans närvaro i officiella sammanhang är inte lika självklar som övriga i kungafamiljen.

Men på de officiella bilder som Chris ändå fastnat på de senaste åren kan man notera en speciell detalj – han bär inte längre vigselring.

Annons

Chris O'Neill har tagit av vigselringen

Att ta av sig vigselringen kommer ju med vissa konationer så visst kan man först haja till av bilderna, men inget pekar på att det finns anledning till oro.

Det här händer nämligen titt som tätt - att Chris syns utan vigselring - och första gången var bara tre månader efter han och Madeleine sagt "ja" till varandra.

Det hela skedde under Min stora dags välgörenhetsmiddag som Madeleine är beskyddare av, och Chris dök alltså upp med ringfingret bart.

2019 hände det igen, då i samband med att Sydkoreras presidentpar var på besök och Chris valsade in på banketten på Stockholms slott utan sitt kärlekssmycke.

Därefter fick ringen åka på igen – bara för att i fjol ännu en gång börja lysa med sin frånvaro. Den 14 september 2023, då Chris var på Drottningholms slott för att fira kungens 50 år på tronen. var faktiskt senaste gången Chris fastnade på offentlig bild med sin ring.

Annons
STOCKHOLM 20230914 Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer till kvällens jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum.Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080 Fredrik Sandberg/TT

Chris inte burit vigselring på ett år

Bara två dagar senare gick vigselringen inte att se. Och så har det varit sedan dess. När Madeleine och Chris var i New York samma höst var han ringlös, vilket även var fallet på årets Victoriadag och riksmötets öppnande nu i september.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i New York
Foto: Pontus Höök / TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sitter bredvid varandra
Chris O'Neill på Victoriadagen – utan vigselring. Foto: Mischa Schoemaker
Annons
Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i riksdagshuset
Även på riksmötets öppnade var Chris O'Neill utan sin vigselring. Foto: Christine Olsson/TT

Så Chris tycks ha bestämt sig för att slopa kärlekssmycket, för nu. Och han är inte ensam om att ibland skippa vigselring, det har även kronprinsessan Victoria gjort sig känd för – då oftast när hon rört sig i varmare klimat, som kan trigga nickelallergi.

Foto: TT

Annons