Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Carl Philips vän i vilt slagsmål med prinsessan – lett till skilsmässa

20 jul, 2024, 19:00
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Leka
Prins Carl Philips vän skapade rubriker efter det påstådda slagsmålet – med sin prinsessfru. Nu lever prinsvännen ett helt nytt liv.
Annons
Därför stoppades Carl Philip från att bli kungBrand logo
Därför stoppades Carl Philip från att bli kung

Europas kungligheter är inte främmande för att mingla med varandra och vår svenska kungafamilj är inget undantag.

Nej, på kungliga bröllop runtom i Europa är det inte ovanligt med svensk kunglig representation, och även vid andra stora händelser kan inbjudningar över landsgränser ske.

Så var fallet 2012 då prins Leka av Albanien och hans kärlek Elia - på inbjudan av Carl Philip - var i Stockholm för att närvara vid 30-årsjubileet av Mariannes och Sigvard Bernadottes stiftelse.

Annons

Då var det glada miner men nyligen florerade prins Lekas namn i pressen av annan anledning – ett påstått slagsmål, med sin dåvarande fru Elia.

Skilsmässan som skakat kungliga världen

2016 gifte sig Leka och Elia under extravaganta former i Tirana framför familj, vänner och kungligheter.

På bröllopet var det glada miner. Något som gick helt i linje med hur Leka och Elia uttryckte sig när Svensk Damtidning intervjuade paret inför den stora dagen:

– Det är klart vi vill ha barn, sa Leka då.

En önskan som införlivades 2020 när prinsen och Elia välkomnade dottern Geraldine till världen.

Prins Leka och prinsessan Elia på sin bröllopsdag
2016 gifte sig prins Leka och Elia. Foto:TT

Men i början 2024 tog prins Lekas och prinsessan Elias kärlekssaga en oväntad och mycket dyster vändning:

Annons

De meddelade sin skilsmässa.

Ja, med varsitt separat uttalande fick omvärlden veta att äktenskapet var över och i ett, enligt People nu raderat, inlägg skrev Elia:

"Det här är verkligen inte något som gör mig glad eftersom jag anser att inget är viktigare än familj. Hade jag kunnat välja hade aldrig min dotter vuxit upp med skilda föräldrar, men ibland finns det inget annat alternativ".

Påstådda slagsmålet efter skilsmässan

I mars skedde en ny chockerande utveckling. Då anklagade Leka Elia för misshandel, och på en video som började spridas på nätet kan man se hur en mycket upprörd Elia, med sin pappa, bråkar med en upprörd Leka, som filmar förloppet.

Annons

Vad som hände innan eller efter prinsen började filma framkommer inte, men i klippet kan man bland annat se hur Elia tar tag i sin ex-makes jacka och slår mot honom.

Till slut gjorde det albanska kungahuset ett uttalande om videon, som de menar spridits av polisen mot deras vilja.

Elia å andra sidan har hävdat till albanska medier att hon endast försökte bryta upp ett redan pågående bråk mellan sin ex-man och pappa.

En sak är dock säker – Lekas och Elias äktenskap tog slut under dramatiska former, och de har båda nu försökt gå vidare med sina liv, utan varandra.

Något man också kan få glimtar av på Instagram. Där publicerar Leka flitigt, både om sitt kungliga jobb och sin papparoll:

Annons

Foto: TT

Annons