Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Plötsliga chockbeskedet till Victorias nära väninna – de vill ha bort henne

08 sep, 2024, 19:25
Detta kan inte vara kul att höra.
Annons

Förra helgen rådde total bröllopsyra i norska Geiranger. Efter fem år ihop, sa det omtalade paret prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek "ja" till varandra – och våra svenska kungligheter var på plats.

Ja, kronprinsessan Victoria är nära vän med Märtha Louise, och var på plats på bröllopet trots skandalerna som omgett paret. De har ju känt varandra sedan de var små, och har stöttat varandra genom svåra tider – så hon var en given gäst.

Men nu kommer ett besked om den norska prinsessan som inte kan vara kul att höra.

PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek VerrettBrand logo
PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek Verrett

Skandalerna kring prinsessan Märtha Louise

Skandalerna har avlöst varandra på löpande band kring Märtha Louise och Durek Verrett – och inte ens kärleksfesten blev skonad.

Annons

Brudparet sålde alla film- och bildrättigheter till kändismagasinet Hello och Netflix, och Märtha Louise gömde sig under vita skynken innan vigseln. Ceremonin ägde rum bakom stängda dörrar, och det var först timmar senare hon visade sig för den allmänna pressen.

Inför bröllopet lanserade paret också en egen gin, som senare drogs tillbaka av den norska motsvarigheten till Systembolaget då den bröt mot alkoholreklamsförbudet. Detta då ginen kopplades till brudparet, som klassades som ett varumärke.

Dessutom bröt Märtha Louise mot hovets praxis när hon lanserade ginen, då hon använde sin prinsess-titel i kommersiellt syfte.

Kronprinsessparet på norska bröllopet
Victoria och Daniel närvarade vid det skandalomsusade bröllopet. Hon är ju nära vän med Märtha Louise, och kunde inte missa kärleksfesten. Foto: TT
Annons

Chockerande beskedet till kronprinsessan Victorias nära vän

Listan på bröllopskontroverser kan göras lång, och de har inte gått det norska folket obemärkt förbi. Nu har norska NRK beställt en ny opinionsundersökning kring det kungahuset – och resultatet är hisnande: 70 procent vill att Märtha Louise ska fråntas sin prinsesstitel.

Märtha Louise har kvar titeln som prinsessa, men är inte längre en arbetande kunglighet. Men det räcker alltså inte för norrmännen, som vill att den ska slopas helt.

Annons

Stödet för monarkin har också rasat från 68 till 62 procent på bara två veckor.

– Två negativa fall har präglat den kungliga mediebilden under den här perioden: polisfallet mot kronprinsessans son, som bor i Skaugum, och det kommersiella uppståndelsen kring prinsessan Märtha Louises bröllopsfirande, säger Tor Bomann-Larsen, historiker och kunglig författare till NRK som beskriver fallet som "sensationellt".

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Albert Nieboer

Foto: TT

Annons