Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neill vägrar kungens förslag – samtalet bakom låsta dörrar: "Acceptererade inte"

26 sep, 2024, 08:00
Chris O'Neill har sagt skarpt nej – och nu uppmärksammas det hela i utländsk press.
Annons

Chris O'Neill är utan tvekan kungafamiljens mest intresseväckande person. Ja, både i Sverige och utomlands skrivs det flitigt om den anonyma affärsmannen som 2013 gifte sig med prinsessan Madeleine – men fortsatt lever ett liv nästan helt under radarn.

Nu har uppgifter om Chris hemliga förflutna seglat upp till ytan, och han är återigen föremål för rubriker utanför landsgränserna.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Så skiljer sig Chris O'Neill från prins Daniel

Chris O'Neill sticker ut rejält från de andra kungabarnens andra hälfter. Livet med tjusiga galor, mingel med societetsfolk och lyx och flärd var helt nytt för både prins Daniel och prinsessan Sofia. De växte upp i småstäder, Ockelbo och Älvdalen, och hade inte haft särskilt mycket med gräddhyllan att göra.

Annons

Annat var det med Chris O'Neill. Han var väl van vid att röra sig i de allra tjusigaste rummen, och visste långt innan mötet med Madeleine hur man för sig kring grevar, grevinnor och inflytelserika människor.

Eva O'Neill med prinsessan Diana.
Eva O'Neill med prinsessan Diana. PA

Hans mor Eva O'Neill är ett riktigt societetslejon, så Chris har vuxit upp kring förmöget folk. Hon har umgåtts flitigt med kungligheter, och det har till och med ryktats om en romans med dåvarande prins Charles, nu kung.

Detta har dock Eva själv dementerat:

Annons

– Jag har känt prins Charles i många år, men bara på grund av välgörenhet jag har varit involverad i, har Eva tidigare sagt, enligt Expressen.

Chris O'Neills vägran efter kungens förslag

Ja, Chris är van vid ett liv i sus och dus, och har fastnat på bild i många vimmel innan Madeleine. Det är dessa bilder som nu delas i tysk press, i tidningen Gala.

Här ser vi bilder från Chris förflutna på Michael Forbes ultralyxiga Highlander-yatch, på olika välgörenhetsgalor och ute på galej – ja, Chris var nästan mer offentlig då än nu!

Annons
Visste du att Chris och Sofia faktiskt korsade varandras vägar redan 2006 och 2008? Då hade de ingen aning om att de skulle gifta sig in i samma familj!

I artikeln, som handlar om Chris liv innan Madeleine, lyfts också en av Chris allra mest omtalade beslut: det när han tackade nej till kungens förslag om prinstitel. I tidningen skriver man att Chris inte accepterade titeln, för att vara affärsman som sin far, något han fortsätter med än idag.

Ja, trots att det är över tio år sedan Chris fattade det där stora beslutet, är det än idag något som skapar rubriker runt om i världen.

Foto: TT

Annons