Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neills och Madeleines tårfyllda beslut för sonen Nicolas, 9

11 okt, 2024, 03:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills beslut för sonen Nicolas rör upp starka känslor.
Annons
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Prins Nicolas, 9, håller sig likt sin far Chris O'Neill gärna utanför strålkastarnas ljus.

För nio år sedan stod han däremot i händelsernas centrum. Årsdagen för Nicolas dop framhäver säkerligen både glada och tårfyllda minnen hos hans föräldrar som då tvingades ta ett mycket viktigt beslut...

Prins Nicolas dopdag väcker starka minnen

För nio år sedan kom han till världen. Prinsessan Madeleine och Chis O'Neill fick sin son Nicolas en solig junidag 2015!

– Att stå bredvid är en stor ansträngning. Men det var ju också helt magiskt. Fantastiskt. Jag måste ta tillfälle i akt och tacka alla fantastiska läkare och sköterskor på Danderyds sjukhus. De tog hand om oss på ett fantastiskt sätt!, sa Chris i en intervju med Expressen vid tidpunkten.

Annons

Fredagen den 11 oktober utgör en mycket speciell dag för både Nicolas och hans föräldrar, det är nämligen på dagen nio år sedan han döptes.

För nio år sedan döptes prins Nicolas, en betydelsefull dag för pappa Chris och mamma Madeleine. Foto: Patrick Trägårdh/TT

För Nicolas kan det vara svårt att minnas den stora dagen, han var ju bara några månader gammal vid tidpunkten. Men några som säkerligen minns den betydelsefulla dagen är hans föräldrar som även de stod i centrum.

I Drottningholms slottskyrka fick Nicolas sitt fullständiga namn: Nicolas Paul Gustaf.

Att välja namn till sitt barn är inte alltid enkelt. För prinsessan Madeleine och Chris O'Neill blev det ett betydelsefullt val och ett tillfälle att hedra Chris pappa Paul som gick bort i sviterna av cancer 2004.

Ett val som säkerligen framhävde starka känslor hos pappa Chris som även han heter Paul i mellannamn.

Annons

Döptes efter sin farfar och morfar

– Paul efter min framlidna far och Gustaf förstår väl alla var det kommer från. Nicolas var faktiskt Madeleines som kom på och det passade mig bra. Jag hette faktiskt Nicolas – i mindre än ett dygn, har Chris tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Prins Nicolas är även döpt efter sin morfar kungen, ett namnval som precis som för Chris betyder mycket för Madeleine och kung Carl Gustaf.

Hans tilltalsnamn Nicolas är ett namn som tidigare funnits i Bernadottes släkten – det bars bland annat av prins Eugen.

Foto: TT.

Annons