Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ilskan efter bilderna på drottningen – tvingas äta insekt

09 okt, 2024, 13:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Karin Törnblom / TT
Folk rasar efter de senaste bilderna på drottningen...
Annons

Det var under de olympiska spelen i Sydney 2000 som Mary Donaldsson träffade den dåvarande kronprins Fredrik. Det sa klick och fyra år senare ringde kyrkklockorna när de två gifte sig i Köpenhamn och Mary blev kronprinsessa.

Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!Brand logo
Magiska bilderna på Silvia & Mary – strålar som aldrig förr!

I dag har paret fyra barn och i januari i år blev Fredrik och Mary kung och drottning efter att Fredriks mamma, Margrethe II, beslutat sig för att abdikera efter över 50 år på tronen.

Sedan hon blev drottning har Mary fått mer ansvar och ett ännu mer fullspäckat schema. Förra veckan åkte hon till andra sidan jorden - närmare bestämt Brasilien där hon var på ett fyra dagar långt statsbesök tillsammans med Danmark minister för miljö, klimat och försörjning, Lars Aagaard. Syftet med resan var att titta på samarbetet mellan Danmark och Brasilien när det gäller hälsa, kampen mot mäns våld mot kvinnor och biologisk mångfald.

Nu har ett klipp från drottningens statsbesök väckt starka reaktioner!

Klippet väcker starka känslor

Det är när drottningen tillsammans med ett sällskap blir bjuden på lunch på en lokal restaurang med mat som är lagad av ursprungsbefolkningen. När maten serveras blir drottningen fundersam och undrar vad som är på tallriken. Då får hon veta: det är myror! Hon börjar skratta och ler mot kameran.

Klippet på drottningen och myrorna har lagts upp på ett konto på Instagram och kommentarerna har strömmat in. Många är arga och rädda för att de som ser klippet kommer tro att folk i Brasilien äter myror. Många upprörs också att Mary, i rollen som drottningen, blir bjuden på något som märkligt som myror.

Annons

"Nu kommer alla tro att brasilianare äter myror. Jag har aldrig sett någon göra det. Jag tycket det är ganska respektlöst att låta drottningen gå igenom den här pinsamheten." låter en kommentar.

"Jag är brasilianare och vi äter inte myror" lyder en annan.

Samtidigt är det många som hyllar drottningen för att hon höll sig lugn, var artig och åt myrorna trots chocken.

Nu är drottningen inte kvar i Brasilien. Hon och kung Fredrik tog under tisdagen emot Islands president, Halla Tómasdóttir, och hennes man för ett statsbesök. Vi får se vad de blir bjudna på under sitt besök!

Annons