Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollin omskakad efter Tildes fråga i direktsändning: "Inte beredd"

25 sep, 2024, 19:30
Christina Schollin får en fråga av Tilde de Paula Eby i TV4:s Efter fem som hon inte såg komma. Här berättar om hon känslan.
Annons

Skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin har en minst sagt imponerande karriär i bagaget – och som 86-åring har hon inte dragit i handbromsen. Nu är hon aktuell i den nya teateruppsättningen av Fanny & Alexander, och gästar Efter fem och Tilde de Paula Eby för att prata om saken.

Det är då som Tilde ställer en fråga som gör Christina märkbart omskakad.

Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!Brand logo
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!

Christina Schollin om Pernilla Wahlgrens bröllop: "Kommer inte ihåg nånting"

Christina är relativt nyligen hemkommen från Marbella, där dottern Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gift sig för andra gången.

Det blev fest i dagarna tre, och det var en lyrisk Christina som berättade om kärleksfirandet i Efter fem.

– Vi medverkade i någon slags sagovärld!, säger Christina när det spelas klipp från bröllopet i bakgrunden.

Annons

– Jag kommer ju inte ihåg nånting av själva bröllopet, för det var bara så ”all over the place”. Det är först nu när man kommer hem och tittar på bilderna och tänker ”Vad har jag varit med om?”

Christina Schollin ställd efter Tilde de Paulas fråga

Efter att ha lämnat bröllopet bakom sig, pratar Tilde och Christina om hennes comeback på teaterscenen och livet efter maken Hans Wahlgrens bortgång.

– Du har varit i kontakt med Hans, efter att han gick bort?, säger Tilde plötsligt.

Christina blir märkbart skakad av ämnet, och tar en lång paus, innan hon svarar.

– Ja. Det var såhär att, Pernilla hade på sin möhippa träffat ett medium och fått kontakt med Hans. Man får tro på sånt här eller inte – men det var så påtagligt. När jag nu skulle hålla tal som brudens mor på bröllopet nere i Marbella, då sökte jag upp det här mediet, Benny heter han, och bad honom att fråga Hans där uppe, vad vill du säga i ett tal?

Christina Schollin i Efter fem
Foto: TV4

– När jag reste mig upp och höll tal sa jag ”På sånna här fantastiska fester ska man ju hålla tal, så pappa och jag vill gärna säga några ord. Ja, du hörde rätt Pernilla, pappa är med här. Du tror väl inte han missar en stor fest, och inte den här festen som han sett framemot! Så han vill säga några ord som kommer speciellt från honom". S höll jag ett långt tal som förhoppningsvis Hans…men det var hans ord och hans humor i det talet.

På Instagram berättar Christina Schollin om intervjun, och tackar Tilde för samtalet. Samtidigt tar hon upp frågan om hennes kontakt med mediumet.

" När Tilde tog upp att jag hade gått till medium för att få kontakt med Hans och höra vad han ville säga till Pernilla i ett tal på bröllopet var jag nog inte riktigt beredd på att vi skulle prata om detta.", skriver Schollin och konstaterar att hon vet att inte alla tror på sådana fenomen.

Foto: TV4

Annons