Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför kysser inte Carl Philip frun Sofia – egentligen

03 aug, 2024, 14:00
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har - i kungliga mått mätt - en ovanligt fysisk relation även ute på fältet – men några kyssar är inte att räkna med...
Annons
Så mycket är Victorias, Sofias & Madeleines förlovningsringar värdaBrand logo
Så mycket är Victorias, Sofias & Madeleines förlovningsringar värda

Den 27:e juni 2014 tillkännagav prins Carl Philip och Sofia Hellqvist sin förlovning – och förseglade den glada nyheten med en kyss, mitt framför det samlade pressuppbådet.

Det här gav en hint om den relation vi ser från prinsparet i dag, vilket är en fysisk sådan, även ute på det kungliga fältet framför smattrande kamerablixtar.

Men trots detta är just kyssar mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia ovanliga att se. Sådana öppna pussar tillhör mer tiden innan Sofia officiellt blev prinsessa, och det finns en logisk förklarlig bakom beslutet...

Annons

Carl Philip och Sofia vågar visa sin kärlek

Det här med öppna kärleksgester kungliga par emellan är något av en het potatis. Den gamla skolan är sparsamma med ömhetsgester i sin officiella roll, vilket är anledningen till att vi inte sett en enda kyss mellan kungaparet på 48 år.

Den yngre generationen tar dock ut svängarna mer, och här håller prins Carl Philip och prinsessan Sofia täten inom den svenska kungafamiljen.

Ja, igen och igen har prinsparet visat att de inte räds från att visa sina varma känslor för varandra även när de är omgivna av journalister.

Annons

Som Svensk Damtidning mångåriga kungliga reporter Ellen Myrgård Lindén förklarat det:

– Prinsparet struntar i de går rätt emot ett stort pressuppbåd. Vill de hålla varandra i handen eller smeka den andre över ryggen så gör de det. Oavsett om sammanhanget är formellt eller privat.

Det här fick vi se senast i maj under Polarprisgalan på Grand Hotel i Stockholm då prinsen utan att tveka placerade sin hand på sin frus rygg, mitt framför alla fotografer:

Prins Carl Philip håller armen om Sofias rygg på röda mattan
Prins Carl Philip kan inte hålla händerna från sin fru, även på röda mattan. Foto: Karin Törnblom / TT
Prins Carl Philip tar prinsessan Sofia på ländryggen
Även under fjolårets polarprisgala bjöd Carl Philip på en liknande kärleksgest. Foto: Charlotte Brunzell/TT
Annons

Därför kysser inte Carl Philip sin fru

Men kyssar ute på fältet är det som sagt ont om, även när det kommer till prinsparet. När Carl Philip och Sofia utför officiella plikter är de ju just ute på jobb, så här separerar makarna det privata från det arbetsmässiga.

Samtidigt finns det undantag, så som när kungen fyllde 70 och Carl Philip kysste Sofia på kinden på slottsbalkongen. Samma sak såg vi i TV4:s och Tilde de Paulas intervju "Prins Carl Philip och Sofia" som sändes 2015, där Philip alltså gav Sofia en kyss på kinden.

Annons
Prins Carl Philip kysser prinsessan Sofia på kinden
En ovanlig kyss! Foto: Skärmdump TV4

Men några pussar på munnen i officiella sammanhang avstår alltså prinsparet, men de bjuder på många andra härliga kärleksgester – och vågar bryta med den kungliga traditionen!

Foto: TT

Annons