Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det många trott om Silvia, 80, stämmer – nu kommer allt upp till ytan

30 aug, 2024, 04:00
Drottning Silvia
Många har misstänkt det om drottning Silvia – och det stämmer. Nu kommer allt upp till ytan.
Annons
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaronBrand logo
Drottning Silvias stora comeback efter långa frånvaron

47 år har gått sedan Silvia Sommerlath sa "ja" till vår kung – och blev drottning med en hel värld.

Sedan den dagen har hon jobbat outtröttligt med att representera vårt avlånga land, vilket hon gör med en oerhörd elegans.

Så att Silvia också titt som tätt uppmärksammas utomlands är inte konstigt. Och nu har det hänt igen – denna gång lyfts en speciell detalj.

Silvia – en av Sveriges mest fotade personer

Drottning Silvia är en av Sveriges mest fotograferade personer. Så blir det ju när man är ansiktet utåt för Sverige, och det gör att många också har en bra bild av Silvia, utan att träffa henne.

Annons

Och också, hennes längd. Ja, Silvia har förvisso burit många klackar i sina dar men de senaste åren är de max fem centimeter som gäller, vilket drottningen själv avslöjat för Elle.

Så det gör det ganska lätt att uppskatta drottningens längd. Hon är varken jättelång eller jättekort – utan faktiskt ganska precis som genomsnitts kvinnan i Sverige, 165 centimeter. Enligt siffror från statistiska myndigheten SCB är genomsnittet för kvinnor i Sverige 166 centimeter.

Detaljen kring Silvia lyfts fram

Och det är just detta, Silvias längd, som är i fokus i en ny artikel från Hello Magazine. Sajten har nämligen kartlagt några av Europas kungligheters längd, där det framkommer att Silvia är lika lång som drottning Letizia, som dock historiskt burit skyhöga klackar.

Annons
Drottning Silvia och drottning Letizia går bredvid varandra
Drottning Silvia och drottning Letizia är faktiskt lika långa. Foto: GTres / SplashNews.com
Drottning Letizia och drottning Silvia ler
Två drottningar som delar samma längd – men brukar välja olika klackar. Foto: Shutterstock
Annons

Och även kungen omnämns. Han tar faktiskt platsen som den kortaste manliga kungligheten på listan med sina 177 centimeter, men prins Carl Philip är faktiskt kortare med en centimeter.

Men i Silvias fall är det alltså som man kan tro utifrån de många bilderna som finns på drottningen, hon är medellång!

Foto: TT

Annons