Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Detaljen i bilderna på Drottning Silvia – som säger allt om henne!

19 okt, 2024, 15:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Drottning Silvia anlände till den Kungliga Operan för att se premiären av Gustavia. Henrik Montgomery/TT
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia anlände till den Kungliga Operan – och vi fångade detaljen på bilderna!
Annons
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gångerBrand logo
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gånger

Oktoberkvällar är inte att leka med, och för att trotsa kylan virade drottning Silvia in sig i en stor och mysig sjal.

Men ur sjalen stack händerna ut – och de bar inte bara på en vacker guldfärgad clutch, utan det riktigt poppade med färg runt drottning Silvias handled.

Drottning Silvia med sina kära smyckesaccessoarer. Henrik Montgomery/TT

Runt handleden hade hon nämligen två armband som hennes kära barnbarn gjort, som bröt av rart mot den annars lite strikta och stilrena outfiten. Med en enkel resårsnodd har något av barnbarnen alltså trätt några väl valda pärlor.

Annons

Svensk Damtidning har tidigare skrivit om barnbarnens presenter till drottning Silvia, och visst beskriver det henne. Genom att alltid bära på sina käraste smycken gjorda av dem, visar hon verkligen sin stora kärlek gentemot barnbarnen.

Kungen och drottningen på den kungliga Operan

Och det var inte bara drottning Silvia som var vacker under kvällen. Även kung Carl XVI Gustaf var riktigt stilig i en modern kostym och fluga istället för slips – vilket förde tankarna till ingen mindre än Bond … James Bond.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer till premiären av baletten Gustavia på Kungliga Operan. Henrik Montgomery/TT

De två riktigt slipade kungligheterna trotsade alltså oktoberkylan, och anlände till premiären av balettföreställningen Gustavia.

Annons

Föreställningen är baserad på en både hemsk och relativt okänd del av den svenska kungliga familjehistorien som Svensk Damtidning skrivit om tidigare. Den handlar nämligen om ett tioårigt barn vid namn Gustav Badin Couschi som togs som slav till Sverige under 1750-talet från Karibien, och gavs till Gustav III:s mamma drottning Lovisa Ulrika.

Som sagt en viktig och speciell kväll för kungaparet, och vi hoppas att de hade både en fin och högtidlig kväll under den kungliga Operans stuckaturer, takmålningar och den glimrande ljuskronan.

Annons