Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia, 80, fått trist besked – påverkar Victoria i Berlin

21 okt, 2024, 16:00
Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
En månad har gått sedan drottning Silvia fick det trista beskedet, som nu är aktuellt på nytt när dotter Victoria är i Berlin.
Annons
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i NymoBrand logo
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i Nymo

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i detta nu i Berlin där galej står på agendan – nordiska ambassadkomplexet fyller 25 år vilket kronprinsessparet ska vara med och markera.

Och de är i gott sällskap. Med sig har de bland andra kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit samt kung Frederik och drottning Mary.

Så en ordentlig kunglig trupp med andra ord. Samtidigt var det inte längesedan en annan kunglighet, drottning Silvia, fick ett trist besked i samband med att hon var i Tyskland.

Tråkigt besked till Silvia

Tyskland har en speciell plats i svenska kungafamiljens hjärta. Det är ju här drottning Silvia är född, och hon där hon fortfarande har nära och kära.

Så det blev ett kärt återseende för Silvia när hon var här i slutet av september, där hon bland annat invigde nya Childhood Haus i Berlin.

Annons

Men samtidigt kunde kungaexperter notera en förändring i samband med drottningens visit. Intresset för de svenska kungligheterna tycks ha svalnat i Tyskland.

Något hovexperten Claes-Johan Larsson berättade om i Nyhetsmorgon i samband med besöket. Och han kom också med en teori:

– Ett större allmänintresse brukar faktiskt dala ut vid den här tiden, i den här fasen av en familj som tillhör de kungliga, då letar man mer efter skandaler och tråkigheter, och våran familj är då nog lite för duktig.

Något som är aktuellt nu igen när andra medlemmar ur den svenska kungafamiljen är i Tyskland igen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Speciell situation för Victoria i Berlin

En annan kunglighet har dock väckt mycket liv i tysk press – Mette-Marit, som har många blickar på sig efter sitt nya hälsobesked, och skandalerna kring sin förstfödde, Marius Borg Höiby.

Något som följt intensivt i Tyskland. Som kungaexperten Michael Begasse säger till norska Se och Hör:

– De norska kronprinsparet är varmt välkomna hit, för tysk media – inklusive mig själv som kungahusexpert för RTL – har gjort och gör många historier om dem.

Foto: TT

Annons