Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan konfronterad i Berlin – situationen hon försökt dölja: "Sorgligt"

21 okt, 2024, 10:00
Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan i Berlin för ett stort firande – men i bakgrunden finns en sorglig situation, som hon försökt dölja. Och att undvika konfrontation är svårt...
Annons
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Måndagen är en stor kunglig dag – i dag ska nämligen flera nordiska kungligheter mötas i Berlin, där galej står på schemat.

Närmare bestämt firar nordiska ambassadkomplexet 25 år och utöver kronprinsessan Victoria och prins Daniel är även kung Frederik och drottning Mary på plats, och kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit.

Så det blir ett kärt återseende, inte bara mellan kungliga kolleger utan också vänner. Och visst kan stödet behövas – kronprinsessan går ju igenom något mycket svårt just nu. En situation där hon själv försökt lägga locket på.

Kronprinsessan vill lägga locket på

Mette-Marit har några tunga månader i bagaget. I början av augusti greps kronprinsessans son från en tidigare relation, Marius Borg Høiby, efter att ha blivit anmäld för misshandel och olaga hot av sin dåvarande flickvän.

Annons

Sedan dess har skandalerna kring Marius avlöst varandra, där det bland annat framkommit att han har umgänge med kriminella gäng och har problem med droger – samtidigt som fler brottsanklagelser riktats mot honom.

Allt medan Mette-Marit och Haakon varit tydliga med att de inte vill prata om situationen. Som kronprinsessan sa i september:

– Vi tycker inte att det är rätt att vi lägger oss i frågan. Vi kommer inte säga något mer om de frågorna.

Men nu, när norska kronprinsparet är i Berlin, verkar det inte vara lika lätt att ducka frågor om situationen. Det skriver norska Se och Hör, efter att ha tagit in flera expertröster.

Kronprinsessan väntas bli konfronterad

Även tysk press har följt Marius-skandalen och nu när Haakon och Mette-Marit är på plats i Berlin väntas de konfronteras med ny kraft.

Annons

När norska Se och Hör frågar den tyska journalisten Michael Begasse om de hoppas på svar från kronprinsparet kommer svaret snabbt:

– Vi hoppas.

Mette-Marit håller armkrok med Marius Borg Høiby
Så här såg det ut för två år sedan i samband med norska prinsessan Ingrid Alexandras födelsedagsfirande, innan det började storma kring Marius Borg Høiby. Foto: / dana press

Och Se och Hörs egen kungahusexpert, Caroline Vagle, tror trycket kommer vara stort på Haakon och Mette-Marit:

– Bild publicerade bland annat flera avslöjande bilder på Marius, och flera tyska medier åkte på uppdrag till Norge för att ta upp fallet minut för minut. De kommer garanterat också att vara där i massor när kronprinsessan kommer till ambassadens 25-årsjubileum och jag tvivlar på att deras fokus är jubileet.

Foto: TT

Annons