Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Drottning Silvia måste lämna familjen – mitt under mysiga semestern

26 jul, 2024, 08:00
Kungaparet ska lämna familjen i Sverige, mitt under den efterlängtade semestern. Detta är anledningen bakom – och hit åker dem.
Annons

Vår hårt arbetande kungafamilj har äntligen en tom kalender. Ja, somrarna är ju nästintill heliga för kungligheterna – och reserverade för mysiga utflykter och långa middagar med familjen.

En stor del av ledigheten tillbringas på Öland, hela stora familjen samlad. Men om inte alltför lång tid kommer drottning Silvia och kungen tvingas lämna familjen i Sverige – mitt under semestern.

Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Kungaparets efterlängtade sommartradition på Öland

Ja, kungaparet mjukstartar höstterminen redan i slutet av juli, men då behöver de inte ta sig långt. Vid Solliden slott, deras sommarresidens, är det den 28 juli dags för Sollidens Entusiastfordonsutställning!

Annons

Det är en dag kungaparet uppskattar mycket, och hundratals – i år runt 500 – veteranbilar, amerikanare och tävlingsbilar väntas inta gräsmattan utanför slottet.

Det blir festlig stämning med musik, mat och prisutdelning, och vi brukar få se ett avslappnat kungapar i sommarskrud med mobilkamerorna i högsta hugg. Knappt så att det räknas som jobb, alltså!

Drottning Silvia lämnar landet – anledningen bakom

En dryg vecka efter det, den femte augusti, är det dags att packa väskorna för jobb betydligt längre bort: Bonjour, Paris!

Annons

Ja, kungaparet ska flyga ner till ett soligt Paris för en härlig vecka med underhållning av bästa sort, Olympiska spelen.

Och även om besöket är av officiell karaktär, längtar både kungen och drottningen såklart lite extra mycket efter just denna jobbresa. Förhoppningsvis kommer de hinna med mer än att bara sitta på läktaren under sin mysiga vecka, nu är ju Paris som allra vackrast!

Det var ju också under ett OS deras vägar först korsades och det sa "klick". Dessutom är ju Paris är kärlekens stad – så visst kan man tänka sig att många härliga minnen kommer bubbla upp igen.

Kung Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath på nattklubben Bar Kinki i München en sommarkväll 1972 under de olympiska sommarspelen.
Kungen och dåvarande Silvia Sommerlath, en sommarkväll under OS i München 1972.SCANPIX SWEDEN/Pressens Bild/TT

Foto: TT

Annons