Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Kungen har gått bakom ryggen på Chris – hjälpt Madeleines ex-fästman Jonas i smyg

24 jul, 2024, 16:00
Nu uppdagas det att kungen hjälpt prinsessan Madeleines ex-fästman Jonas Bergström att göra en miljonaffär – bakom ryggen på Chris O'Neill.
Annons

Det var i april 2010 som hovet släppte en chockerande kommuniké där man lät meddela att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström bryter sin förlovning.

I samband med uppbrottet hade uppgifter florerat i norsk press, om att den blivande prinsessmaken haft en otrohetsaffär men en annan kvinna på en svensk skidort.

En hjärtkrossad Madeleine bröt förlovningen omedelbart, och lämnade landet till följd av det publika sveket. I USA fann hon sin Chris O'Neill, och Jonas skulle senare hitta kärleken i prinsessvännen Stephanie af Klercker.

Nu uppdagas det att kungen hjälpt makarna Bergström hemma på svensk mark, att göra en mångmiljonaffär. Och allt sker bakom ryggen på Chris O'Neill.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idagBrand logo
Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

Efter enorma sveket – Jonas Bergströms lyxliv i Stockholm

Jonas Bergström var mycket omtyckt under relationen med Madeleine. Inte minst kungen uppskattade sin blivande svärson mycket. Han såg potential – och hade mer än gärna erbjudit honom en prinstitel om allt gått enligt plan.

Annons

Men relationen gick i kras, och båda parter gick vidare. Samma månad som Madeleine förlovade sig med Chris 2012, förlovade sig Jonas med sin Stephanie.

Stephanie Bergström, Jonas Bergström
Stephanie och Jonas Bergström.Hans Shimoda/TT

Paret Bergström har bott kvar i Stockholm, och bor sedan 2019 i Villa Stora Astringe ute på Kungliga Djurgården, där de lever ett liv i lyx och flärd. Drömvillan är en bostadsrätt på 285 kvadratmeter, och tre plan. Den är omgiven av lummig natur, förmögna grannar och nära till några av landets främsta elitskolor.

Annons

– Så fort vi klev över tröskeln och såg utsikten mot havet sa Jonas ”Vi tar det!” och vi kände båda två att vi verkligen ville bo här, har Stephanie berättat för Sköna Hem.

Kungen hjälpte prinsessan Madeleines ex i smyg – att göra mångmiljonaffär

De har bott i huset i dryga fem år, och villan har inte legat ute till försäljning. Trots det, kunde Svensk Damtidning avslöja att den gula villan charmat ett annat förmöget par: Björn Ulvaeus och Christina Sas.

Annons
Christina Sas och Björn Ulvaeus på Wimbeldon
Björn och Christina har längtat efter att bo i hus.Cover Images

De kom med ett bud till Bergström-paret – och var beredda att dubbla vad de än köpte huset för 2019. Det var ett erbjudande Jonas och Stephanie inte kunde tacka nej till – och efter långa förhandlingar hade man en deal.

Huset låg 2019 ute för 30 miljoner kronor, vilket innebär att Jonas gick minst 30 miljoner kronor i vinst genom att låta ABBA-legenden köpa loss drömhuset.

En mångmiljonaffär som inte hade varit möjlig utan Jonas Bergströms tilltänkta svärfar, kungen.

Annons

Kungen har nämligen dispositionsrätt över Kungliga Djurgården, vilket innebär att han måste godkänna vem som får bo där. Det var alltså han som såg till att Jonas husaffär gick igenom – och som gav honom minst 30 miljoner kronor – genom att godkänna Björn Ulvaeus.

Hur kungen bestämmer över dispositionsrätt är ju också något som sker bakom stängda dörrar – utan att Madeleines nuvarande make Chris fått nys om det.

Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus i sina nya områden ute på Djurgården.Foto: Instagram

Foto: TT

Annons