Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias nya beslut för gigantiska arvet – vill ge till barnbarnen

23 okt, 2024, 16:00
Drottning Silvia har haft en hemlig plan för sitt gigantiska arv – som hon nu vill ge barnbarnen.
Annons

Drottning Silvia är oerhört familjekär. För henne är familjen av högsta prioritet, och trots sitt späckade schema försöker hon ägna så mycket tid hon bara kan åt barn och barnbarn.

Nu har Silvia fattat ett känslosamt beslut gällande ett enormt arv – hon vill ge det till barnbarnen.

Därför pausar Victoria utbildningen • Märkliga bilderna på Haakon som förvirrar • Harry & Meghan bryter upp: skaffar nytt – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Därför pausar Victoria utbildningen • Märkliga bilderna på Haakon som förvirrar • Harry & Meghan bryter upp: skaffar nytt – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Drottning Silvia tar med familjen utomlands

Under tisdagen kom nyheten att prinsessan Madeleine vikarierar för kungen från och med fredag, eftersom han kommer vara utomlands.

Expressen kunde senare rapportera att det handlar om en två veckor lång resa till Brasilien – och (nästan) alla ska med.

Tidningen skriver att Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia, med barn åker med kungaparet till Brasilien. Kungaparet har också klämt in officiella åtaganden under resan, men för resterande blir det bara en skön höstlovsresa.

Annons

Och de som har koll på sina kungligheter vet att Brasilien är en plats som står kungafamiljen, inte minst drottningen, extremt varmt om hjärtat.

Drottning Silvias hemliga plan för enorma arvet

Drottning Silvias mamma Alice Sommerlath är från Brasilien, och det var ju här, i ett numer rivet rosa hus i São Paulo som Silvia växte upp. Ett lummigt hus med palmer i trädgården och gassande sol – och Silvia Sommerlath med sin stora kärleksfulla familj. Silvia bodde i Brasilien i tio år, och flyttade dit som treåring.

Huset står inte kvar, men det gör den mer än hundra år gamla släktgården, kaffeplantagen Fazenda Cafezal. Den ligger en bilresa på tre timmar från São Paulo, och det var faktiskt här som Alice Sommerlath växte upp.

Detta enorma släktarv har en alldeles särskild plats i Silvias hjärta, och hon besöker det regelbundet. Därför är det ingen högoddsare att Silvia tar med barnbarnen hit under Brasilien-resan. Hon vill såklart ge barnen den gåvan och ta del av släktarvet:

– Det är höstlov och en resa som har planerats under en längre tid för att ge drottningen en möjlighet att visa Brasilien för i det här fallet barn och barnbarn, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till Expressen.

Drottning Silvia fick sällskap av sina barnbarn: prins Oscar, prins Nicolas, prins Gabriel, prinsessan Adrienne, prinsessan Estelle, prinsessan Leonore, prins Alexander och prins Julian, när man tog emot och dekorerade slottets julgranar från Skogshögskolans studentkår i Umeå på Stockholm slott.
Vilken lycka! Silvia ska få åka på resa med några av barnbarnen. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons