Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Källa avslöjar: Kungafamiljen splittrad efter misstänkt våldsdåd mot 20-årig kvinna

09 aug, 2024, 14:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det blåser upp till storm runt norska kungafamiljen…
Annons
Så långa och korta är kungafamiljen!Brand logo
Så långa och korta är kungafamiljen!

En miljontvist, ett skandalbröllop och ett misstänkt våldsdåd.

Det stormar rejält kring norska kungafamiljen just nu. Under tisdagen kom nyheten att kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby gripits av polis i centrala Oslo.

Norska kronprinsessans son gripen av polis

En kvinna i 20-årsåldern uppger sig ha blivit psykiskt och fysiskt attackerad av Marius, något Se och Hör var först med att rapportera om. Efter att polisen larmats till lägenheten fördes kvinnan till sjukhus med hjärnskakning och huvudskador.

Under onsdagen trappades fallet upp ytterligare. Enligt Se och Hör ska polisen ha hittat en kniv i den förstörda lägenheten. Kniven satt fast i väggen och det misstänks vara Marius som placerat den där.

Ska ha agerat hotfullt mot kvinnan

Efter att Marius greps av polis på en annan adress fördes han till en isoleringscell, där han spenderade 30 timmar innan han frisläpptes. Polisen tog även blodprov för att reda ut om han var drogpåverkad eller inte.

Annons

Enligt norska TV2 ska Marius ha agerat hotfullt mot kvinnan, som han även ska ha haft en relation med.

– Vi vill inte kommentera den här informationen, säger Oslopolisens presschef Unni Gröndal till TV2 angående uppgifterna.

Norska kungafamiljen splittrad

Incidenten ledde till att kronprinsessan Mette-Marit ställde in sin resa till OS i Paris. Kronprins Haakon reste ensam till den franska huvudstaden och Mette-Marit befinner sig just nu hemma i Skaugum tillsammans med Marius och prins Sverre Magnus, som har sommarlov.

Det uppger Se och Hörs hovreporter Anders Johan Stavseng till Svensk Damtidning, och förtydligar att i princip alla kungliga familjemedlemmar befinner sig på olika håll.

Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!Brand logo
Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!

– Jag tror att det viktigaste för familjen är att vara tillsammans, och att visa att man bry sig om varandra. Marius kan inte ha det lätt. På grund av sin kungliga koppling och allvarsgrad har fallet fått stor publicitet internationellt. Tyska tv-team har också kommit till Norge för att bevaka fallet, säger Anders och fortsätter:

– Mette-Marit är nu först och främst mamma, inte kronprinsessa.

Annons