Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Eva O'Neill dyker upp efter månader i skuggorna – sanningen går inte att förneka

25 jul, 2024, 14:00
Prinsessan Madeleine och Eva O'Neill
Eva O'Neill är en privat kvinna känd för att hålla sig borta från nyfikna blickar. Därför sticker den nya bilden också ut – samtidigt som man bara kan konstatera den trista situationen.
Annons
Eva O'Neill och galna ryktet med kung CharlesBrand logo
Eva O'Neill och galna ryktet med kung Charles

Eva O'Neill är något av en Greta Garbo-figur i den svenska kungafamiljen. Ja, trots att hennes son är gift med en prinsessa är hon djupt hemlig – och fastnar därför sällan på bild.

Därför hajade många till i juni när Eva plötsligt dök upp utanför Drottningholm efter att ha undvikit det kungliga rampljuset i nio månader.

Egentligen var det inte ens meningen att Eva skulle dra till sig så mycket uppmärksamhet. Sammanhanget var ju drottning Silvias privata 80-årsfest, som inte hade annonserats utåt.

Annons

Men så blev det ändå så att Evas närvaro på festen förevigades på bild – och man kan vara konstatera den lite trista situationen...

Nio månader sedan senaste glimten av Eva

Eva är verkligen ett unikum. Trots att hon är ingift släkt med kungafamiljen - och rör sig i den absoluta societeten där hon bland annat kopplats ihop med kung Charles - lyckas hon hålla privatlivet just privat.

Därav är varje glimt av prinsessan Madeleines svärmor en välkommen sådan. Sist hon medvetet fångades på bild i ett officiellt sammanhang var när kungen markerade sina 50 år på tronen i september.

Annons

Då klev Eva ut vid Drottningholm, beredd på att möta de smattrande kamerablixtrarna, och andades som vanligt elegans:

Eva O'Neill utanför Drottningholm slott
Så här såg det ut när Eva O'Neill var med och markerade kungens 50 år på tronen i september. Foto:Fredrik Sandberg/TT

Nya bilderna på Eva O'Neill

Och det skulle alltså dröja nio månader tills detta skulle ske igen, även om Eva kanske trodde att just denna kväll skulle flyga under radarn mer. Men är man mamma till en prinsessmake är intresset såklart stort – och vi fick se en i vanlig ordning tjusig Eva O'Neill, redo för Silvias privata fest:

Eva O'Neill sitter i en bil
I juni fick vi en ny glimt av Eva O'Neill i samband med drottning Silvias privata 80-årsfest. Foto:Carolina Byrmo
Annons
Prinsessan Madeleine och Eva O'Neill utanför Drottningholm slott
Eva O'Neill var elegant som vanligt. Foto:Carolina Byrmo

Även om det är kul att få en glimt av Eva kommer bilden med en tråkig inramning. Vi vet ju att det troligtvis kommer dröja lång tid innan vi får se Eva igen. I alla fall om man ska utgå från hur det varit de 11 år som Chris, och därmed i förläningen Eva, varit en del av kungafamiljen.

Foto: TT

Annons