Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ewa Westling har blivit varnad – Daniels beslut skakar om Ockelbo

30 sep, 2024, 17:00
Här är orden till Ewa och Olle Westling.
Annons

Ewa och Olle Westling bor kvar i lilla Ockelbo, i sitt röda kedjehus på Smältvägen. Om det inte vore för att deras svärdotter är Sveriges kronprinsessa, finns det inget som gör att de sticker ut ur mängden.

Men det fanns en tid då makarnas tillvaro skakades om rejält – allt tack vare sonen Daniels beslut.

Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!

Olle Westlings reaktion efter orden om Victoria

Den större delen av Ewas och Olles liv var de ju helt vanliga arbetare, som förmodligen aldrig anade att de en dag skulle bjudas in till gala på slottet – och bli farmor och farfar till Sveriges framtida drottning.

Kung Carl XVI Gustaf och Ewa Westling dansar efter bröllopsmiddagen för deras barn kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Stockholms slott på lördagen.
Inte trodde Ewa att hon skulle dansa med kungen på slottet! JONAS EKSTRÖMER / TT

Men så kom Daniel en dag hem med sin nya kärlek, kronprinsessan Victoria. Som bekant träffades de på hans gym, och trots att föräldrarna visste om att de var vänner, hade de ingen aning om att det slagit gnistor.

Annons

Men exakt hur Ewa och Olle reagerade har Daniel varit kryptisk kring:

– Ja, de… pappa sa inte ”Vad har du gjort pöjk?!”, det har han aldrig sagt. Jag kommer inte ihåg exakt men… vi har aldrig kommenterat det i något sammanhang och jag har ingen aning faktiskt. Det tyckte väl att det var roligt helt enkelt, sa han till Arbetarbladet 2011.

För Ewa och Olle var det dock en självklarhet att inte göra något spektakel av sonens nya relation. Tvärtom, de öppnade upp sitt hem och erbjöd paret en fristad – långt ifrån nyfiken press och storstaden. I Ockelbo har det sedan dag ett funnits en tyst överenskommelse: här låter man kungligheterna vara.

Hovets varning till Ewa och Olle Westling

Men så fick ju omvärlden nys om att Victoria hade en ny pojkvän, och att han kommer från lilla Ockelbo. Ewa och Olle som aldrig varit med om något liknande, blev varnade av hovet:

Annons

– Hovet var tvungna att gå in och coacha dem och förklara: reportrar kommer ringa och fotografer kommer att stå utanför ert hus när er dotter eller son är hemma på besök. De blev helt inkastade, det var en ny värld. Det blev ett enormt tryck i början på de här två föräldraparen från media, har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall berättat i Monarkerna.

– Men det blev ett tryck på dem som de inte upplevt tidigare. Man vill ha bilder och citat. Man vill höra dem berätta om lyckan kring sina respektive barns kärlekar. Det sägs att hela Ockelbo slöt upp runt familjen Westling.

Ewa och Olle höll låg profil, och talade inte med någon om relationen – en lojalitet Victoria värderar oerhört högt.

Till slut blåste stormen över. Och tro det eller ej – makarna Westling har fått tillbaka sitt stilla liv uppe i Ockelbo.

Ewa Westling, Olle Westling
Ewa och Olle dyker upp i det kungliga strålkastarljuset vid välvalda tillfällen – annars håller de låg profil. Här i samband med kungens tronjubileum i fjol. Bernard Rubsamen / dana press

Foto: TT

Annons