Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel sökt stöd av mamma Ewa i Ockelbo – för att hjälpa relationen

25 sep, 2024, 16:00
Prins Daniel har fått viktiga lärdomar från mamma Ewa och pappa Olle Westling i Ockelbo – som hjälper honom i hans äktenskap.
Annons
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!Brand logo
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!

2010 ändrades Daniels Westling liv för alltid. Han sa "ja" till kronprinsessan Victoria, och blev därmed prins med en hel värld.

Och med det riktades även nyfikna blickar mot Daniels ursprungsfamilj. Vilka var personerna närmast honom?

Men redan tidigt visade Ewa och Olle Westling att de villa hålla privatlivet just privat. Men Daniel har faktiskt berättat en del om sina föräldrar – och lärdomarna han tagit med sig från dem.

Victorias speciella relation med Ewa

Ewa och Olle bor kvar i samma faluröda kedjehus där Daniel och hans syster Anna växte upp, och i dag är det ett andningshåll för hela kronprinsessfamiljen.

Ja, här kan Daniel, Victoria och barnen pusta ut på riktigt – långt ifrån nyfikna blickar och smattrande kamerablixtar.

Annons

Makarna Westling öppnade ju faktiskt upp sitt hem där i början av Victoria och Daniels relation, och det blev starten på den fina relation som kronprinsessan har med sina svärföräldrar i dag.

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Ewa Westling och Olle Westling ler mot kameran
Sedan 2010 är Ewa Westling kronprinsessan Victorias svärmor – och de har en mycket fin relation. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Och Ewa och Olle har faktiskt påverkat en hel del när det kommer till hur kronprinsessparets relation ter sig. Det berättade prins Daniel själv när han intervjuades av Carina Bergfeldt i fjol.

Daniel om lärdomarna från Ewa och Olle

Daniel har mamma Ewa och pappa Olle att tacka för sitt feministiska tankesätt – där jämställdhet är en självklarhet. Han har sökt sig till sin egen barndom för att få svar kring hur man är en bra make:

Annons

– Jag har vuxit upp i en familj där pappa var väldigt noggrann med att påtala att "pappa studerade vidare, mamma gjorde inte det", och han var noga med att påpeka för syrran och mig att "bara så ni vet barn, mamma är den smartaste av oss två, men jag fick chansen att plugga vidare", sa han till Carina Bergfeldt i fjol.

Något som också banat vägen för den speciella relation prinsen har i dag, där han naturligt lever i skuggan av sin fru, som en dag ska bli Sveriges drottning:

– Det är verkligen enkelt. Jag känner att jag vet min roll. De flesta vill ju höra och se Victoria, jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk och har en så fin connection med människor och ser människor. Jag går bakom, njuter och försöker bidra förstås. Jag har inget problem med att se min roll och min situation i det hela.

Foto: Stefan Jerrevång/Svensk Damtidning, TT

Annons