Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Familjemedlemmens oro för Chris O'Neill efter hans tydliga förändring: "Förstår inte"

25 jul, 2024, 18:00
Den kungliga familjemedlemmen är förbryllad – hur ska detta gå?
Annons

kronprinsessan Victorias födelsedag gjorde prinsessmaken Chris O'Neill debut på svensk mark – och det hade gått nästan ett år sedan han skymtades i officiellt sammanhang sist. Det var också hans första framträdande sedan flytten till Sverige.

Nu väntar ett nytt liv i Stockholms innerstad – en klar omställning från den anonyma tillvaro han haft i Florida. Och den stundande livsstilsförändringen har fått många att haja till – däribland en kunglig familjemedlem.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Chris O'Neills beslut att flytta till Sverige förvirrar

När hovet lät meddela att prinsessfamiljen beslutat att flytta hem till Sverige igen blev många förvånade. Det är ju ingen hemlighet att paret trivts bra utanför det kungliga strålkastarljuset, och borta i staterna där de kan flyga helt under radarn.

Annons

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tillhörde skaran som reagerade med viss förvåning, speciellt gällande just Chris nya liv:

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Jag vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under Victoriakonserten
Chris och Madeleine är tillbaka i Sverige – för att stanna.Shutterstock

Ja, Chris har ju berättat att han inte gillar att bli smygfotad eller igenkänd när han går ut på stan, något han sluppit i soliga Florida.

Annons

När han nu flyttar in på en toppadress mitt i centrala Stockholm kommer det onekligen riktas fler blickar mot honom – och Madeleines faster prinsessan Birgitta är inte säker på hur det ska gå.

Prinsessans oro över Chris O'Neill – efter tydliga förändringen

Det var i en intervju med Expressen som prinsessan Birgitta, vädrade sin oro kring Chris då stundande flytt hem.

Inte heller hon förstod hur det skulle gå:

– Det förstår inte jag. Hur ska han klara det? Madeleine ja, men jag förstår inte hur han ska klara det. Men de vill komma hem för att de vill ha barnen i svenska skolor, sa prinsessan till tidningen.

Annons

Precis som Madeleine och Chris, har ju Birgitta flytt Sverige för ett anonymt liv utomlands. Hon har bott i München och Mallorca hela sitt vuxna liv, och är inte sugen på att göra "en Chris":

– Jag vet inte var jag skulle ta vägen om jag inte kunde vara här. München vill jag inte tillbaka till, Sverige inte heller. Därför stannar jag här. Men vi får se... jag skjuter allt det där bort bort bort.

Prinsessan Birgitta
Birgitta vet inte hur det ska gå för Chris i Sverige.Sven Lindwall/Expressen/TT

Foto: TT

Annons