Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Frågetecknet kring kronprins Christian växer – nu undrar alla samma sak

25 aug, 2024, 07:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Hur blir det egentligen för danska kronprinsen?
Annons
Därför stoppades Carl Philip från att bli kungBrand logo
Därför stoppades Carl Philip från att bli kung

Det var i början av sommaren som danska kronprins Christian firade en stor milstolpe – han tog studenten!

Kronprins Christian tog studenten

Det var en lyckans dag den 24 juni när han och klasskamraterna fick springa ut ur portarna till Ordrup Gymnasium i Köpenhamn.

Och nu står hela världen framför deras fötter. Många väljer att sätta sig framför skolbänken till hösten igen för utbildning på högskola eller universitet, medan vissa väljer att åka ut och resa eller arbeta istället.

Det är just den frågan som ställs kring kronprinsen – vad ska han göra nu?

Frågetecknet växer kring Christian

Det danska kungahuset är nämligen förtegna kring Christians planer och har inte gett några tydliga besked kring hans närmsta framtid.

Annons

Men det går att spekulera, eftersom många kungligheter har gjort liknande resor i livet.

Den uppenbara vägen är militärutbildning, som är nödvändig för alla blivande regenter. Väljer han det gör han som många kungligheter runt om i världen gör just nu – norska prinsessan Ingrid-Alexandra, spanska kronprinsessan Leonor och inte minst kronprinsessan Victoria för att ta några exempel.

Kan bli ett år ledigt

Det kan också vara så att han väljer att studera någonting annat. En möjlighet är att han studerar statsvetenskap likt sin pappa kung Frederik.

Men det förslag som troligtvis lockar Christian allra mest är ett sabbatsår, där han får möjlighet att resa utomlands under en period. Frederik gjorde ju nämligen det innan han dök ner i skolböckerna igen, i form av en expeditionsresa till Mongoliet.

Annons