Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Glädjebeskedet på Haga – blir precis som Victoria önskat!

04 okt, 2024, 05:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Mikael Fritzon/TT
Nu har kronprinsessan fått glada nyheter om nästa sommar...
Annons
Se Victorias tårfyllda hyllning av nära vännenBrand logo
Se Victorias tårfyllda hyllning av nära vännen

Sollidens slott på Öland har en särskild plats i kronprinsessan Victorias hjärta. Första gången hon mötte pressen, sommaren 1977, var just där. Slottet stod klart 1906 efter initiativ av drottning Victoria, som ville skapa ett slott i samma anda som vännen Axel Munthes villa San Michele på italienska ön Capri.

Slottet är som bekant kungafamiljens sommarbostad sedan många år tillbaka. För kronprinsessan är Solliden extra speciellt - det är ju på Solliden hon har firat sin födelsedag varje år. Viktoria brukar alltid möta allmänheten utanför slottet på bemärkelsedagen den 14 juli och ta emot deras gratulationer och blommor.

Annons

Härliga nyheten för Victoria

Nu kommer det bli ännu lättare för kronprinsessan och resten av den kungliga familjen att resa till sitt älskade Solliden och njuta av sommaren!

Flygbolaget SAS har nyligen slagits ihop med flygbolaget BRA, och nu meddelar SAS att de kommer utöka sina resor inom Sverige, vilket Expressen rapporterat om. De nya turerna kommer gå till Halmstad, Sälen - och Kalmar.

Detta är välkomna nyheter för kronprinsessans familj på Haga. De kommer nu kunna ta sig till Kalmar mycket snabbare än tidigare. Väl nere i Kalmar kan de enkelt ta sig över till Öland och Solliden, där de kan fira födelsedag och ta vara på sommaren.

Annons

– Vi ser fram emot att samarbeta med lokala flygplatser och regionala partners för att säkerställa att de nya linjerna blir framgångsrika”, säger flygbolagets vd Anko van der Werff i en kommentar till TT om de nya resmålen.

Kungafamiljen på konsert

Solliden har alltså varit ett älskat sommarställe för kungafamiljen under många år - och det har fått gå igenom en hel del förändringar. Victorias mamma, drottning Silvia, besökte slottet första gången 1973 och låt då plantera nya träd. Slottet är omringat av vackra växter, med både en italiensk trädgård och en engelsk park.

Annons
Kronprinsessan firade med familjen på Sollidens slott 2023. Karin Törnblom/TT

Förutom att vila och tillbringa tid med familjen syns kungafamiljen också vid Borgholms slottsruin som ligger i närheten av slottet. I somras var kungafamiljen i publiken när Molly Sandén hade konsert i slottsruinen.

Om Victoria och resten av kungafamiljen kommer åka mer till Öland nu när de kan flyga till Kalmar återstår att se, men kan de i alla fall enkelt ta sig snabbt till Solliden. Trevliga nyheter säger vi på Svensk Dam!

Annons