Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Glädjetjut på Haga! Prins Daniel har berättat för barnen

12 okt, 2024, 04:00
Man kan nästan höra jublet från Haga!
Annons

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel har vuxit upp i hem där familjen går först. Ja, bakom det officiella är de ju som vilken familj som helst – och de älskar att tillbringa tid ihop.

Därför är jublet totalt nu – när prins Daniel berättat för barnen.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Drottning Silvias dåliga samvete – för barnen

Ja, för samtidigt som Victoria och Daniel är som vilka föräldrar som helst, är deras kungliga roller svåra att bortse från.

Ända sedan barnen var små har de tvingats iväg på resor och jobb utanför hemmet, något som är oundvikligt för en framtida drottning och hennes gemål.

Drottning Silvia har flera gånger vittnat om sitt dåliga samvete, när ämbetet satte stopp för tid med barnen när de var små.

Annons

– Naturligtvis hade jag dåligt samvete för det. Men jag försökte vara närvarande genom att ringa hem och när vi kom hem på nätterna bar vi upp barnen så att de fick vara nära oss. Men visst var det svårt, det tror jag alla föräldrar kan känna igen, har Silvia sagt till Svenska Dagbladet.

Även Victoria och Daniel tar hjälp av barnflickor när schemat inte går att få ihop, men de har också sina andra knep för att få barnen att känna sig delaktiga...

I våras var Victoria och Daniel i USA. MISC / BACKGRID US / TT

Glädjetjut på Haga – prins Daniel har berättat

När det vankas långa resor är det ju lätt att ringa hem till Haga med ett videosamtal, och ibland kan de ju till och med följa med.

Annons

Och så har Victoria har en vana som hon fått med sig från sina egna föräldrar:

– Vi visar bilder på platserna som vi har varit på och så pratar vi om det, har Daniel sagt till Svensk Damtidning.

– Det är någonting som jag tar med mig hemifrån, för så gjorde även mina föräldrar med mig och mina syskon, sa Victoria då.

Så nu, när prins Daniel landar i Sverige efter en tre dagar lång arbetsresa till Paris med prins Daniels fellowship, kan vi först och främst räkna med jubel på Haga. Äntligen är Daniel hemma, lagom till lördagsmyset!

Och efter presentutdelningen är det ju dags att berätta för barnen om allt han varit med om under resan, en riktig höjdpunkt för familjen på Haga.

Foto: TT

Annons