Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Glädjetjut på Haga! Victoria och Daniels stora lycka ett faktum – efter fyra år

27 aug, 2024, 14:00
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Nu har Victoria och Daniel haft anledning att fira hemma på Haga slott – en lyckans dag har ägt rum!
Annons
Så är prinsessan Estelles privata livBrand logo
Så är prinsessan Estelles privata liv

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i den unika positionen att inte bara vara fru och man – de är också kungliga kollegor.

När vi ser kronprinsessparet ute på kungliga fältet är det just deras professionella sida vi ser, även om de ibland kan utbyta ömsinta blickar.

Men deras privata sida, den sparas främst till hemmet på Haga slott. Här lever makarna sitt vardagsliv med barnen prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8. Och nu har de haft anledning att fira...

Annons

Kronprinsessfamiljens lycka

...för ja, det finns ju faktiskt en till liten medlem i hushållet på Haga slott – hunden Rio!

Han är en liten cavapoo-pojke som kom till Haga för fyra år sedan och är uppenbart en självklar del av familjen.

Vi har sett honom ute på uppdrag med matte Victoria, på Estelles och Oscars födelsedagsbilder och ute på privata äventyr som snappats upp av ögonvittnen till Svensk Dam.

Och under måndagen kan vi tänka oss att lille Rio just var i fokus inom familjen. Då inföll nämligen internationella hunddagen.

En dag vars syfte är att uppmärksamma den viktiga roll som hundar spelar i vårt liv och även öka medvetenheten kring de många hundar som behöver räddning och adoption.

Orden om glädjen: "Estelle verkade så lycklig"

Och det är en dag som även uppmärksammats öppet av kungligheter. Bland andra den uttalade hund-fantasten Sarah "Fergie" Ferguson, och det danska kungaparet:

Annons

"Glad internationell hunddag till alla hundägare- och vänner 🐾Hemma har Grace och Coco en väldigt speciell betydelse för hela vår familj", skriver drottning Mary i det fina inlägget.

Och hemma på Haga, där har Rio en mycket speciell plats i Daniels, Victorias, Estelles och Oscars hjärtan. Det har blivit tydligt gång på gång – inte minst när ett ögonvittne till Svensk Damtidning fick en glimt av ett av Estelles första möten med hunden för fyra år sedan:

Annons

– Det var så gulligt! Prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och gosade med den.

Prinsessan Estelle och prins Oscar poserar med hunden Rio
Rio är en djupt uppskattad del av familjen! Foto: Kungliga Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria håller i hunden Rio
Victoria är inte bara kronprinsessa, hon är också matte till Rio. Foto: Christine Olsson/TT
Annons
Hunden Rio med sin tunga ut
Kronprinsesshunden Rio! Foto: Jonas Ekströmer/TT

Foto: Kungl. Hovstaterna, TT

Annons