Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Gör bort sig framför prinsessan – när alla ser!

17 okt, 2024, 11:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Mitt under firandet glömdes prinsessan bort...
Annons

I lördags, den 12 oktober, var det Spaniens nationaldag. Över hela landet firades den speciella dagen – och palatset i Madrid var inget undantag.

Se filmen! Gästernas jätteblunder med prinsessan – gång på gångBrand logo
Se filmen! Gästernas jätteblunder med prinsessan – gång på gång

Under lördagen höll den spanska kungafamiljen en mottagning i palatset och på plats fanns kung Felipe VI och drottning Letizia. Vi deras sida fanns också landets kronprinsessan, kungaparets äldsta dotter Leonor.

Någon som däremot saknades under mottagningen var Leonor lillasyster, den två år yngre prinsessan Sofia, som studerar utomlands och inte kunde vara med.

Inför mottagningen var det många som skulle hälsa på kungapret och kronprinsessan. Men där var det många som gjorde bort sig!

När gästerna kom hälsa de först på kungen och sedan drottningen. Men efter det var det många som glömde bort kronprinsessan och gick förbi henne, det skriver norska Se & Hör.

I ett videoklipp från tillställningen syns det hur kronprinsessan sträcker fram sin hand för att hälsa på de som går förbi, men blir bortglömd. Några inser dock efter några sekunder vem hon är och går tillbaka för att skaka hand med henne.

Annons

Prinsessan Leonors reaktion

En möjlig anledning till att många gick förbi kronprinsessan är att de kanske helt enkelt inte kände igen henne. Hon var nämligen inte klädd i någon glamourös klänning – utan i en uniform.

Därför kan det varit många som misstog henne för någon bakant till kungaparet – och inte såg att hon var kronprinsessa! Leonor själv lyckas hålla sig lugn och fortsatte le och sträcka fram handen till alla som gick förbi.

Kronprinsessan hanterade situationen som ett proffs! OFA/ZOJ

Kronprinsessan Leonor föddes 2005 och förra året fyllde hon 18 år. I rollen som kronprinsessan ska hon förberedas för att kunna ta över tronen efter sin pappa, Kung Felipe, som tillträdde som regent för tio år sedan.

Förra året påbörjade hon en tre år lång militärutbildning i Spanien för att förbereda sig för sitt framtida jobb.

Hoppas fler kommer känna igen kronprinsessan framöver!

Annons