Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Spanska prinsessan försvunnen – här är anledningen

16 okt, 2024, 04:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Helt plötsligt var prinsessan försvunnen...
Annons

Det skiljer bara två år mellan de spanska prinsessorna Leonor och Sofia. Systrarna, som är döttrar till Spanien kungapar, har gått sida vid sida genom livet och på kungliga evenemang syns de ofta tillsammans.

Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gångerBrand logo
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gånger

2014, när systrarnas föräldrar blev kung Felipe VI och drottning Letizia av Spanien, blev Leonor kronprinsessa. Trots hennes nya roll som nästa arvtagare till tronen har hon fortsatt vara nära sin yngre syster Sofia.

Det var därför många som blev chokade när prinsessan Sofia inte dök upp tillsammans med sina storasyster under firandet av Spaniens nationaldag förra veckan, vilket Se & Hör rapporterat om.

Därför var prinsessan Sofia inte med

Nu kommer förklaringen till varför prinsessan Sofia saknades under firandet.

Annons

Enligt danska Billedbladet handlar det om att prinsessan befann sig på en skola i Wales där hon studerar, och hade därför inte möjlighet att vara med vid firandet. Precis samma sak hände förra året, då prinsessan inte heller kunde vara med sin familj och fira nationaldagen.

Sofia är dock inte sysslolös i den spanska kungafamiljen. Ett exempel där hon trädde fram var under Spaniens final mot i England av fotbolls-EM förra året. Enligt Se & Hör ryktades det om att hon ersatte sin mamma, drottning Letizia, vilket gjorde att ryktena om drottningens otrohet mot kungen blev starkare.

Skolan som prinsessan Sofia studerar på är faktiskt samma skola som kronprinsessan Leonor började på förra året. Hon skulle då gå på en militärutbildning som en del i arbetet för att bli en framtida drottning av Spanien. man kan verkligen säga att Sofia gå i storsyster Leonors fotspår!

Annons